Ra’zak

(Omdirigert fra «Ra'zak»)

Ra'zak er noen merkelige vesener fra trilogien Arven av Christopher Paolini. I første bok Eragon støter Eragon på dem Karvahall, der de snakket med Slogum om den blå «steinen» Eragon hadde funnet noen måneder tidligere. Senere etter en grusom flytur med Safira, kommer Eragon hjem og finner onkelen sin Garmann død, drept av Ra'zakene. Etter dette sverger Eragon hevn, og drar sammen med Brom på en reise tvers gjennom Alagesia. Etter en lang stund møter Eragon og Brom på Ra'zakene på nytt. De kommer inn i en hard kamp og blir tilslutt reddet av Murtagh, men Brom fikk alvorlige skader og døde.

I andre bok Den eldste, kommer Ra'zakene tilbake til Karvahall for å finne Eragons fetter Roran, Karvhalls innbyggere gjør opprør og det blir voldsomme kamper og strider. Roran drar opp og gjemmer seg i fjellkjeden ryggen, i mens tar Ra'zakene hans kjære Katarina og Slogum til fange i Helgrind.

I tredje bok Brisingr drar Eragon og Roran til Helgrind, for og drepe Ra'zakene og de fryktelige ridedyrene (og samtidig foreldrene)deres Lethrblakaene. Eragon, Roran og Safira finner veien inn i Helgrind. Først dreper Safira Lethrblakaene. og så dreper Eragon og Roran de to Ra'zakene og så befrir de Katarina.