Peter Kihlgård

Peter Kihlgård
Født1954Rediger på Wikidata
ÖrebroRediger på Wikidata
Beskjeftigelse forfatter
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
SpråkSvensk
Utmerkelser Aftonbladets litteraturpris (1988), Lars Ahlin-stipendiet (2006)Rediger på Wikidata

Peter Kihlgård (født 1954 i Örebro) er en svensk forfatter og dramatiker. Kihlgård er oppvoks i Sundsvall og, hovedsakelig, i Umeå, men bor nå i Stockholm. Sønn av Gösta Kihlgård. Kihlgård har også opptrådt med rockgruppen Superglue på Elverket, Stockholm.

Bibliografi (utvalg)Rediger

Årstall Tittel Format
2007 Kicki & Lasse
2005 Berättaren
2001 Du har inte rätt att inte älska mig
1998 Diorama
1998 Serenader
1996 Anvisningar till en far
1995 Den dövstumme
1992 Strandmannen
1990 Tredje person
1989 Bedragaren
1988 Fadder Teiresias vår
1988 Koncipieringen av en gädda lyrikk
1985 Ta rygg
1982 Hjälten
1982 Manschettvisa

DramatikkRediger

Priser og utmerkelser (utvalg )Rediger

Årstall Priser og utmerkelser Bok
2008 Stina Aronsons pris
2006 Lars Ahlin-stipendiet
2002 Nominert til Nordisk råds litteraturpris Du har inte rätt att inte älska mig
1999 Lydia og Herman Erikssons stipend
1998 De Nios Vinterpris
1996 Svenska Dagbladets litteraturpris Anvisningar till en far
1992 BMF-plaketten
1988 Tidningen VI:s litteraturpris
1988 Aftonbladets litteraturpris