Peter Facinelli

amerikansk skuespiller
Peter Facinelli
Peter Facinelli (2009-2).jpg
Født26. november 1973[1][2][3]Rediger på Wikidata (47 år)
QueensRediger på Wikidata
Ektefelle Jennie Garth (20012013)Rediger på Wikidata
Partner(e) Jaimie AlexanderRediger på Wikidata
Utdannet ved Tisch School of the ArtsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Skuespiller, filmprodusent, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, filmregissør, manusforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1995
IMDbIMDb

Peter Facinelli (født 26. november 1973 i Queens i New York) er en italiensk-amerikansk skuespiller.

Før Facinelli ble skuespiller studerte han til å bli advokat, men han fant fort ut at advokatlivet ikke var noe for han og begynte på teaterskole.[trenger referanse] Hans første filmrolle var i filmen Angela i 1995.

[når?] er han mest kjent for sin rolle som Carlisle Cullen i filmatiseringen av Twilight-sagaen.

FilmografiRediger

  • The Price of Love 1995) (TV) – Brett
  • Angela 1995) – Lucifer
  • Calm at Sunset 1996) (TV) – James Pfeiffer
  • After Jimmy 1996) (TV) – Jimmy Stapp
  • Foxfire 1996) – Ethan Bixby
  • An Unfinished Affair 1996) (TV) – Rick Connor
  • Touch Me 1997) – Bail
  • Telling You 1998) – Phil Fazzulo
  • Can't Hardly Wait 1998) – Mike Dexter
  • Dancer, Texas Pop. 81 1998) – Terrell Lee Lusk
  • Blue Ridge Fall 1999) – Danny Shepherd
  • The Big Kahuna 1999) – Bob Walker
  • Honest (2000) – Daniel Wheaton
  • Ropewalk (2000) – Charlie
  • Supernova (2000) – Karl Larson
  • Riding in Cars with Boys (2001) – Tommy Butcher
  • Tempted (2001) – Jimmy Mulate
  • Rennie's Landing (2001) – Alec Nichols
  • Fastlane (2002) TV Series – Donovan 'Van' Ray
  • The Scorpion King (2002) – Takmet
  • Six Feet Under (2003–2005) – Jimmy
  • The Lather Effect (2005) – Danny
  • Chloe (2005)
  • Enfants terribles (2005) – Curtis
  • Hollow Man 2 (2006)
  • Touch the Top of the World (2006) (TV) – Erik Weihenmayer
  • Damages (2007) (TV) – Gregory Malina
  • Lily (2007)
  • Finding Amanda (2008) – Greg
  • Twilight (Evighetens Kyss) (2008) – Carlisle Cullen
  • New Moon (Under en ny måne) (2009) – Carlisle Cullen
  • Nurse Jackie (2009) – Dr. Cooper
  • Eclipse (Formørkelsen) (2010) – Carlisle Cullen
  • Breaking Dawn part 1 (Ved dagry) (2011) - Carlisle Cullen
  • Breaking Dawn part 2 (Ved dagry) (2012) - Carlisle Cullen
  • Love Is Not A Crime (2012) - Bobby

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ Internet Speculative Fiction Database, 9. okt. 2017, Peter Facinelli, 217081
  3. ^ Social Networks and Archival Context, 9. okt. 2017, Peter Facinelli, w6sj48t2

Eksterne lenkerRediger