Peter Facinelli

amerikansk skuespiller
Peter Facinelli
Peter Facinelli (2009-2).jpg
Født26. november 1973[1][2][3]Rediger på Wikidata (46 år)
QueensRediger på Wikidata
Ektefelle Jennie Garth (20012013)Rediger på Wikidata
Partner(e) Jaimie AlexanderRediger på Wikidata
Utdannet ved Tisch School of the ArtsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmprodusent, filmskuespiller, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1995
Nettstedhttp://www.peter-facinelli.com/
IMDbIMDb

Peter Facinelli (født 26. november 1973 i Queens i New York) er en italiensk-amerikansk skuespiller.

Før Facinelli ble skuespiller studerte han til å bli advokat, men han fant fort ut at advokatlivet ikke var noe for han og begynte på teaterskole.[trenger referanse] Hans første filmrolle var i filmen Angela i 1995.

[når?] er han mest kjent for sin rolle som Carlisle Cullen i filmatiseringen av Twilight-sagaen.

FilmografiRediger

  • The Price of Love 1995) (TV) – Brett
  • Angela 1995) – Lucifer
  • Calm at Sunset 1996) (TV) – James Pfeiffer
  • After Jimmy 1996) (TV) – Jimmy Stapp
  • Foxfire 1996) – Ethan Bixby
  • An Unfinished Affair 1996) (TV) – Rick Connor
  • Touch Me 1997) – Bail
  • Telling You 1998) – Phil Fazzulo
  • Can't Hardly Wait 1998) – Mike Dexter
  • Dancer, Texas Pop. 81 1998) – Terrell Lee Lusk
  • Blue Ridge Fall 1999) – Danny Shepherd
  • The Big Kahuna 1999) – Bob Walker
  • Honest (2000) – Daniel Wheaton
  • Ropewalk (2000) – Charlie
  • Supernova (2000) – Karl Larson
  • Riding in Cars with Boys (2001) – Tommy Butcher
  • Tempted (2001) – Jimmy Mulate
  • Rennie's Landing (2001) – Alec Nichols
  • Fastlane (2002) TV Series – Donovan 'Van' Ray
  • The Scorpion King (2002) – Takmet
  • Six Feet Under (2003–2005) – Jimmy
  • The Lather Effect (2005) – Danny
  • Chloe (2005)
  • Enfants terribles (2005) – Curtis
  • Hollow Man 2 (2006)
  • Touch the Top of the World (2006) (TV) – Erik Weihenmayer
  • Damages (2007) (TV) – Gregory Malina
  • Lily (2007)
  • Finding Amanda (2008) – Greg
  • Twilight (Evighetens Kyss) (2008) – Carlisle Cullen
  • New Moon (Under en ny måne) (2009) – Carlisle Cullen
  • Nurse Jackie (2009) – Dr. Cooper
  • Eclipse (Formørkelsen) (2010) – Carlisle Cullen
  • Breaking Dawn part 1 (Ved dagry) (2011) - Carlisle Cullen
  • Breaking Dawn part 2 (Ved dagry) (2012) - Carlisle Cullen
  • Love Is Not A Crime (2012) - Bobby

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ Internet Speculative Fiction Database, 9. okt. 2017, Peter Facinelli, 217081
  3. ^ Social Networks and Archival Context, 9. okt. 2017, Peter Facinelli, w6sj48t2

Eksterne lenkerRediger