Åpne hovedmenyen
Per Knutsen
Per Knutsen.jpg
Født4. august 1951 (67 år)
Hamarøy
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter, dramatiker
Nasjonalitet Norge

Per Knutsen (født 4. august 1951Hamarøy i Nordland) er en norsk forfatter og dramatiker.

Han har skrevet flere romaner og skuespill, både for barn, ungdom og voksne. Wam & Vennerød-filmene Lakki og Sebastian er basert på Knutsens romaner Gutten som kunne fly og Svart Cayal.

Innhold

BibliografiRediger

  • Gutten og ørna (Barnebok 1976)
  • Du må plante flere blomster Lina-Liv (Barnebok 1977)
  • Jeg vil ikke (Barnebok 1978)
  • Utpå Vestfjorden seiler mi skute (Barnebok 1980)
  • Gull og sølv (Barnebok 1982)
  • Trilofytten (Barnebok 1984)
  • Mordere (Roman 1984)
  • Fiskerens datter (Roman 1986)
  • Svart cayal (Ungdomsroman 1988)
  • Gutten som kunne fly (Roman 1988) (ny utg. under tittelen Lakki i 1992)
  • Edel har fest (Skuespill, Den Nationale Scene, Oslo Nye Teater 1989)
  • Er du naken? (Skuespill, Den Nationale Scene 1991)
  • En dannet kvinne (Skuespill, Den Nationale Scene 1992)
  • Svømmersken (Ungdomsroman 1994, nominert til Brageprisen)
  • Rått parti (Ungdomsroman 1995)
  • Supergutt (Ungdomsroman 1996)
  • Høytrykk (Roman 1997)
  • Jentekrigen (Ungdomsroman 1998)
  • Tigermelk (Roman 1999)
  • Vil du ha meg? (Ungdomsroman 2000, nominert til Kritikerprisen for barne- og ungdomslitteratur)
  • Å salte et hjerte (Roman 2001)
  • Hitlers tunge (Roman 2002)
  • Hilsen en som elsker deg (Barnebok 2003)
  • Frøken Markussens rykte (Roman 2004)
  • Luft og kjærlighet (Barnebok 2005)
  • Utakk (Roman 2006)
  • Kyss med ketchup (Barnebok 2007)
  • Gamle menns elskov (Roman 2010)
  • Jobb for tøffe gutter (Barnebok 2013)
  • Broren til Hugo (Roman 2016)

PriserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Siri Pettersen
Vinner av Havmannprisen
Neste mottaker:
-
 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)