Åpne hovedmenyen
Per-Erik Gunnar Rundquist
Pererikrundquist.jpeg
Født22. mars 1912
Stockholm
Død12. desember 1986 (74 år)
Stockholm
Gravlagt Galärvarvskyrkogården
Ektefelle Irma Christenson
Barn Mikael Rundquist
Utdannet ved Pernby's paint school
Beskjeftigelse forfatter, manusforfatter, poet
Nasjonalitet Sverige Svensk
Utmerkelse Doblougprisen (1974), Aftonbladets litteraturpris (1957), De Nios Stora Pris (1967)

Per-Erik Gunnar Rundquist (født 22. mars 1912 i Stockholm, død 12. desember 1986 på samme sted) var en svensk poet, forfatter og manusforfatter. Han hadde sin litterære debut i 1938, med romanen Sven-Patrik. Blant hans mange romaner er Kalla mig Ismael! fra 1950 og Generalen fra 1953.[1] Han ble tildelt Doblougprisen i 1974.[2]

Innhold

Personlige livRediger

Rundquist studerte i sine unge år ved Otte Skölds målarskola, deretter fortsatte han studiene ved en reklamekunstskole. Han har hovedsakelig være i virksomhet som forfatter. Han var gift med skuespillerinnen Irma Christenson og far til skuespilleren Mikael Rundquist.

BibliografiRediger

  • 1938 – Sven–Patrik
  • 1939 – Medan ingenting händer
  • 1940 – Luft under vingen
  • 1941 – Solo i negerbyn
  • 1941 – Två rum på Gärdet
  • 1942 – Pank bland fågelfria
  • 1944 – Horisontlinje
  • 1945 – Farväl till sommaren
  • 1946 – Den strimma av verklighet
  • 1948 – De små vid havet
  • 1950 – Kalla mig Ismael!
  • 1950 – Utsatt till vargarna
  • 1953 – Generalen
  • 1955 – Den spanska schalen
  • 1957 – Nöjesresa
  • 1958 – Irene
  • 1960 – Låtsaslek
  • 1961 – Den ofulländade sommaren
  • 1966 – Visst kan delfiner tala
  • 1976 – Oss cirkusfolk, oss älskande emellan
  • 1977 – Men störst av allt är kärleken till vem
  • 1980 – Punkten

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Godal, Anne Marit (red.). «Per Erik Rundquist». Store norske leksikon. Oslo: Norsk nettleksikon. 
  2. ^ Godal, Anne Marit (red.). «Doblougprisen». Store norske leksikon. Oslo: Norsk nettleksikon. 

Eksterne lenkerRediger