Paula Gosling

Paula Gosling (født 12. oktober 1939 i Detroit i USA) er en amerikansk-britisk kriminalforfatter.

Paula Gosling
Født12. okt. 1939[1]Rediger på Wikidata (81 år)
Detroit[2][3]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Romanforfatter, skribent, manusforfatterRediger på Wikidata
Utdannet ved Mackenzie High SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Gosling flyttet til Storbritannia i 1964, hvor hun arbeidet i reklamebransjen. I 1978 debuterte hun med kriminalromanen A Running Duck, som ble belønnet med The John Creasy Award for årets beste krim-debut. Boken ble i 1986 filmatisert som Cobra med Sylvester Stallone i hovedrollen. Gosling ble forfatter på fulltid i 1979. I 1985 mottok hun for romanen Monkey Puzzle The Gold Dagger for årets beste kriminalroman.

Gosling var 19881989 forkvinne for Crime Writers' Association.

BibliografiRediger

  • A Running Duck (1978) (også utgitt som Fair Game)
  • The Zero Trap (1979)
  • Mind's Eye (1980) (som Ainslie Skinner, også utgitt som The Harrowing)
  • Loser's Blues (1980) (også utgitt som Solo Blues)
  • The Woman in Red (1983)
  • Monkey Puzzle (1985)
  • The Wychford Murders (1986)
  • Hoodwink (1988)
  • Backlash (1989)
  • Death Penalties (1991)
  • The Body in Blackwater Bay (1992)
  • A Few Dying Words (1993)
  • The Dead of Winter (1995)
  • Death and Shadows (1998)
  • Cobra (1999)
  • Underneath Every Stone (2000)
  • Ricochet (2002)
  • Tears of the Dragon (2004)

Oversettelser til norskRediger

Norsk tittel Utgitt Originaltittel Utgitt
Lokkeduen 1979 A Running Duck 1978
Blues for venstre hånd 1982 Loser's Blues 1980

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ ČSFD person-ID 218261, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ www.mysteryfile.com
  3. ^ books.google.com

Eksterne lenkerRediger