Operation: Endgame er en amerikansk actionfilm fra 2010, regissert av Fouad Mikati. Den hadde premiere i 2009 i USA. Det opprinnelige manuset til Operation: Endgame hadde navnet The Rogues Gallery.

Operation: Endgame
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 16. juli 2010
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde87 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiFouad Mikati
ProdusentMichael Ohoven
Richard Kelly
ManusforfatterSam Levinson
MusikkIan Honeyman
Foran kamera
MedvirkendeJoe Anderson
Rob Corddry
Ellen Barkin
Odette Yustman
Maggie Q
Zach Galifianakis
Prod.selskapDarko Entertainment
Anchor Bay Films
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Sammendrag rediger

Filmens hovedperson (Joe Anderson) med kodenavnet "The Fool" begynner sin første arbeidsdag i The Factory, en hemmelig spion-liga. Han går inn i de hemmelige underjordiske kontorene, og publikum får vite at Neal (Michael Hitchcock), Carl (Tim Bagley), og deres sjef Susan (Beth Grant) har hele stedet under overvåkning. Alle i The Factory blir delt inn i to lag, Alfa og Omega. Alle sammen er spesialister på Black ops, og er dyktige leiemordere. Devil blir myrdet, etter at han hadde satt i gang et mystisk prosjekt kalt Endgame. Alle agentene blir fanget under jorden.

En bombe blir aktivert som kan ødelegge hele bygningen, og drepe alle som er der. Medlemmer av Alpha begynner å ta ut de fra Omega-laget. I overvåkingsrommet ser Carl, Neil og Susan på blodbadet. The Fool blir angrepet av Hierophant, men blir reddet av Temperance – som avslører at Alpha fikk ordre om å eliminere alle fra Omega. The Fool, Chariot og Temperance, Empress, Magician og den mystiske Hermit lever fremdeles. The Fool åpner en safe tilhørende Devil, og finner kart og disketter med informasjon.

Etter flere slåsskamper og drap, er Fool og Temperance de eneste som står igjen. De kommer seg unna, i det bomben eksploderer og ødelegger hele bygningen. I mellomtiden, finner Carl og Neil et lydbånd som Devil lagde før sin død. Devil avslører at han vet alle skitne hemmelighetene fra de åtte årene med George W. Bush som president. Fool dreper Temperance, og Susan skyter Carl og Neil. Filmen slutter med at Fool kommer seg inn i en drosje, og kjører vekk fra det ødelagte The Factory.

Rolleliste rediger

Eksterne lenker rediger