Åpne hovedmenyen
Olaf Heitkøtter
Født26. mars 1928
Otta
Død11. oktober 2013 (85 år)
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Den norske friluftslivprisen (1997)

Olaf Heitkøtter (født 26. mars 1928Otta) er tidligere norsk fjelloppsynsmann i Lesja og naturfotograf. Han begynte som fjelloppsynsmann i 1950 og var den første norske heltidsansatte fjelloppsynsmannen.[1]

Olaf Heitkøtter og broren Normann Heitkøtter ble i 1997 tildelt Den Norske Friluftslivprisen. Sammen med den tredje broren, Fredrik, var de initativtakere til opprettelsen av Rondane nasjonalpark, landets første. Faren, Peter Heitkøtter, var tysk, fra (Münster i Westfalen) og han reiste til Norge for å unngå militærtjeneste ved opptrappingen til første verdenskrig.[1]

BibliografiRediger

  • Reinheimen. Fra en fjelloppsynsmanns dagbok (1974)
  • Bli med til Trolltjønn (1980)
  • I lyset fra mitt bål (1985)
  • De gav oss en arv (1990)
  • Langs nære stier (1992)
  • Vernetanker i vassdragsnatur (1994)
  • Et liv i norsk natur (2004)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Klassekampen 23. oktober 2015 s.28.