Norges tradisjonelle karateforbund

Norges Tradisjonelle Karateforbund (NTKF) ble etablert i 1992 og er tilsluttet ETKF – European Traditional Karate Federation, og der i gjennom International Traditional Karate Federation (ITKF). NTKF omfatter for tiden ca. 17 klubber i østlandsområdet og Trondheim. Klubbene som er medlem av dette forbundet trener alle sammen stilarten tradisjonell Shotokan karate.

Sjefsinstruktør for Norges Tradisjonelle Karateforbund er Sensei Masao Kawasoe, 8. DAN, er bosatt i London. Han kommer tre ganger til Norge i løpet av året (vår, sommer og høst) for å holde treningssamlinger. Den største treningsamlingen i Norge foregår i Eikhallen i Tønsberg i midten av juni, der det er DAN graderinger for medlemmer i Norge. Dan står for grad av svart belte. Medlemmene har også tilgang til å reise til internasjonale treningssamlinger med høyt graderte instruktører fra mange land, som for eksempel de årlige leirene i Windsor om våren og Edinburgh om høsten.

Flere ganger i året arrangerer forbundet egne instruktør-, kata-, kumite og andre treningssamlinger.

Nye retningslinjer for gradering i NTKF. Teknisk komité har utarbeidet nye retningslinjer for gradering i NTKF. Disse gjelder fra og med vår semester 2012 .

  • Barn (til og med 12 år) graderes med halvgradssystem (kari).
  • Barn under 12 år som viser ekstra høyt nivå kan gradere en hel grad
  • Barn graderer maks. to ganger i året
  • Ungdom og voksne (fra og med 13 år) graderes etter det vanlige gradssystemet
  • Ungdom og voksne kan gradere tre ganger i året. Det er opp til hver enkelt klubb å bestemme om de ønsker 2 eller 3 graderinger i året.

Eksterne lenker rediger