Nils Aune

Nils Aune
Født26. februar 1964Rediger på Wikidata (56 år)
TrondheimRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker, gitaristRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Nils Petter Aune (født 1964 i Trondheim) er en norsk musiker og har blant annet vært med som gitarist i det norske rockebandet Raga Rockers.[1][2] Han kom inn som erstatter for Bruno Hovden i 1988 og var med fram til 2009 da han forlot bandet for å drive med egne prosjekter. Han har tidligere spilt i Fire Fæle Fyrer fra 1984 til 1991 Kafka Prosess fra 1984 til 1987 og Svart Framtid fra 1983 til 1984. Den 2. september 2011 ga han ut albumet Brent & resirkulert sammen med Prepple Houmb som han spilte med i bandet Hastverk i 1978.[3][4]

DiskografiRediger

Singler
  • Reiser alene/Du er min (2011), med Prepple Houmb
  • Sol i det fjerne/De høyeste fjell (2011), med Prepple Houmb
  • Ukjente farvann (2015)
  • Forglemmegei (2015)
  • Ild og vann (2015)
  • Lur (2015)

Raga RockersRediger

Singler
  • Slakt/Ensom i kveld (1988)
  • Fritt liv/Rock'n'Roll (1989)
  • Aldri mer (2007)
  • Varulv (2007)

Kafka ProsessRediger

Svart FramtidRediger

Betong HysteriaRediger

Fire Fæle FyrerRediger

Deltar påRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Anders Grønneberg (9. desember 2006). «Raga returnerer - igjen». dagbladet.no (norsk). Besøkt 18. august 2020. 
  2. ^ «Deler pengene med eks-medlemmer». dagbladet.no (norsk). 30. april 2015. Besøkt 18. august 2020. 
  3. ^ «Nils & Prepple: «Brent & resirkulert»». www.vg.no. Besøkt 18. august 2020. 
  4. ^ KRISTIANSEN, KAI (9. august 2011). «DumDum + Raga = sant». adressa.no. Besøkt 18. august 2020. «Dette er ikke første gang de to barndomskompisene samarbeider. Allerede i 1978 spilte de sammen i bandet Hastverk.» 
  5. ^ Skræi, Børt-Erik (1992). Norsk rock 1980-1990: inkl. Norsk rockleksikon. [Surnadal]: Dezibel. ISBN 8299260701. 
  6. ^ B., Willy (1984). Norge i rock, beat & blues. [Oslo]: Erik Sandberg. ISBN 8273161765. 
 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.