Åpne hovedmenyen
Nikis Theophilakis
Født13. september 1971 (48 år)
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Norge

Nikis Theophilakis (født 13. september 1971 i Norge) er en norsk skuespiller som også er utdannet kunstfotograf.

SkuespillerkarriereRediger

Han spilte rollen som grønnsakshandleren Naeem i TVNorges julekalender Jul i Tøyengata[trenger referanse], og nissen Svein i de to julekalendrene Nissene på låven og Nissene over skog og hei.[trenger referanse]

Fra 2006 til 2017 spilte han rollen som Pelle Krogstad i såpeoperaen Hotel Cæsar.[trenger referanse] Han har også spilt i reklamefilm for Rimi.[1][2] Rollefiguren hans i reklamefilmen ble kjent for replikken «Å, er du gravid, eller?»[trenger referanse]

FilmografiRediger

År Film Rolle
2011 Nissene over skog og hei (TV-serie) Svein Skottevik
2007 Mars og Venus Båtselger
2006, 2007 – 2017 Hotel Cæsar Pelle Krogstad
2006 Jul i Tøyengata (TV-serie) Naeem
2006 Jubalong (TV-serie) Gøran
2003 Kvinnen i mitt liv Kranglete nabo
2003 Jonny Vang Doktor
2001 Nissene på låven (TV-serie) Svein Skottevik
2000 Get Ready to Be Boyzvoiced Lars Erik Martinsen

AnnetRediger

Theophilakis har også en lang fartstid som speiderleder i Norges speiderforbund.[trenger referanse]

Han kom til finalen i første runde av TVNorges 4-stjerners middag halv åtte.[trenger referanse]

Han har gresk far og norsk mor. Hans farfar, Ioannis Theophilakis, var sølvvinner i 30 m militærrevolver, lagskyting i sommer-OL 1920.[3][trenger referanse]

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger