Åpne hovedmenyen
Nik Kershaw
Nik Kershaw.jpg
FødtNicholas David Kershaw
1. mars 1958 (61 år)
Bristol
Utdannet ved Northgate High School
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Sanger-låtskriver, komponist, sanger, lyriker, vokalist, produsent
Nasjonalitet Storbritannia
Musikalsk karriere
Sjangerpop, synthpop, poprock, R&B
Instrumenttangentinstrument, gitar, vokal
Aktive år1983
PlateselskapAriola Records, MCA Records
Nettstedhttp://www.nikkershaw.net/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Nicholas «Nik» David Kershaw (født 1. mars 1958 i Bristol) er en engelsk sanger og låtskriver.

Kershaw vokste opp i Ipswich i Suffolk. Hans far spilte fløyte, og moren var operasanger. Kershaw var med i flere undergrunnsband fra Ipswich, men etter at det siste bandet han var med i, Fusion, ble splittet, begynte han fra 1982 sin egen fulltidssolokarriere.

I juli 1985 var Kershaw med på Live AidWembley Stadium, der han spilte foran 72 000 mennesker og ble TV-overført til 100 land. Han beskrev dette som en skremmende opplevelse. Opptredenen her ga ham en opptur i artistkarrièren, men den gikk snart nedover igjen.

Han hadde flere synthpop-hits på 1980-tallet, inkludert «I Won't Let the Sun Go Down on Me», «Wouldn't It Be Good» og «The Riddle».

Utover 1990-tallet og 2000-tallet skrev og produserte Kershaw plater for andre band og artister, og han lagde filmmusikk til flere filmer.

Innhold

PersonligRediger

Kershaw var gift med Sheri Kershaw fra 1983 til 2003. De har tre barn sammen, hvorav den ene sønnen er født med Downs syndrom. Kershaw giftet seg på nytt i 2009, med Sarah, og har ett barn med henne.

DiskografiRediger

  • 1984 – Human Racing
  • 1984 – The Riddle
  • 1986 – Radio Musicola
  • 1989 – The Works
  • 1991 – Wouldn't It Be Good
  • 1999 – 15 Minutes
  • 2002 – To Be Frank
  • 2006 – You've Got to Laugh
  • 2010 – No Frills
  • 2012 – Ei8ht

ReferanserRediger


Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.