Nik Kershaw

Nik Kershaw
Nik
Nik Kershaw.jpg
FødtNicholas David Kershaw
1. mars 1958[1][2]Rediger på Wikidata (62 år)
BristolRediger på Wikidata
Utdannet ved Northgate High SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Sanger-låtskriver, komponist, sanger, lyriker, vokalist, produsentRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Nik Kershaw
SjangerPopmusikk, synthpop, poprock, rhythm and blues
Instrumenttangentinstrument, gitar, vokal
Aktive år1983
PlateselskapAriola Records, MCA Records
Nettstedhttp://www.nikkershaw.net/
IMDbIMDb

Nicholas «Nik» David Kershaw (født 1. mars 1958 i Bristol) er en engelsk sanger og låtskriver.

Kershaw vokste opp i Ipswich i Suffolk. Hans far spilte fløyte, og moren var operasanger. Kershaw var med i flere undergrunnsband fra Ipswich, men etter at det siste bandet han var med i, Fusion, ble splittet, begynte han fra 1982 sin egen fulltidssolokarriere.

I juli 1985 var Kershaw med på Live AidWembley Stadium, der han spilte foran 72 000 mennesker og ble TV-overført til 100 land. Han beskrev dette som en skremmende opplevelse. Opptredenen her ga ham en opptur i artistkarrièren, men den gikk snart nedover igjen.

Han hadde flere synthpop-hits på 1980-tallet, inkludert «I Won't Let the Sun Go Down on Me», «Wouldn't It Be Good» og «The Riddle».

Utover 1990-tallet og 2000-tallet skrev og produserte Kershaw plater for andre band og artister, og han lagde filmmusikk til flere filmer.

PersonligRediger

Kershaw var gift med Sheri Kershaw fra 1983 til 2003. De har tre barn sammen, hvorav den ene sønnen er født med Downs syndrom. Kershaw giftet seg på nytt i 2009, med Sarah, og har ett barn med henne.

DiskografiRediger

  • 1984 – Human Racing
  • 1984 – The Riddle
  • 1986 – Radio Musicola
  • 1989 – The Works
  • 1991 – Wouldn't It Be Good
  • 1999 – 15 Minutes
  • 2002 – To Be Frank
  • 2006 – You've Got to Laugh
  • 2010 – No Frills
  • 2012 – Ei8ht

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 29. apr. 2014
  2. ^ Social Networks and Archival Context, 9. okt. 2017, Nik Kershaw, w6tt4xgh

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.