NCT (på koreansk: 엔시티) er en sørkoreansk gruppe under SM Entertainment. Navnet er forkortelsen på Neo Culture Technology, en betegnelse laget av Lee Soo-Man for å beskrive gruppens konsept som er å ha et ubegrenset antall medlemmer som er delt inn i sub-grupper. For øyeblikket består gruppen av 23 medlemmer, som er fordelt på fire forskjellige enheter.

NCT
NCT going to a Music Bank recording in April 2018 01.png
OpphavSeoul, Sør-Korea
Sjanger K-pop, Mandopop, J-pop, Hip-Hop, EDM
Aktive år2016
PlateselskapSM Entertainment
Nettstedhttp://nct.smtown.com
http://nct2020.com
Medlemmer
Taeil
Johnny
Taeyong
Yuta
Kun
Doyoung
Ten
Jaehyun
Winwin
Jungwoo
Lucas
Mark
Xiaojun
Hendery
Renjun
Jeno
Haechan
Jaemin
Yangyang
Shotaro
Sungchan
Chenle
Jisung
Logo
NCTs logo

Den første gruppen, den rotasjongruppen NCT U, ble introdusert den 9. april 2016 med sangene The 7th Sense og Without You, etterfulgt av den Seoul-baserte gruppen NCT 127 den 7. juli 2016 med EP-platen NCT#127, og deretter debuterte den tenårings-baserte gruppen NCT Dream den 24. august 2016 med deres digitale singel Chewing Gum. Den kinesiske gruppen WayV ble introdusert den 17- januar 2019 amed lbumet The Vision.

MedlemmerRediger

Name Debut date Sub-units
   U      127   Dream WayV
Taeil 9. april 2016 (2016-04-09)
Doyoung
Jaehyun
Taeyong 15. april 2016 (2016-04-15)
Ten
Mark
Yuta 7. juli 2016 (2016-07-07)
Winwin
Haechan
Renjun 25. august 2016 (2016-08-25)
Jeno
Jaemin
Chenle
Jisung
Johnny 5. januar 2017 (2017-01-05)
Jungwoo 22. februar 2018 (2018-02-22)
Lucas
Kun 18. april 2018 (2018-04-18)[a]
Xiaojun 17. januar 2019 (2019-01-17)
Hendery
Yangyang
Shotaro 12. oktober 2020 (2020-10-12)
Sungchan

DiskografiRediger

StudioalbumerRediger

NCT2018

  • NCT 2018 Empathy (2018)

NCT2020

  • NCT 2020 Resonance Pt. 1 (2020)

NCT 127

  • Regular-Irregular (2018)
  • Regulate (2018, repackage Regular-Irregular)
  • Awaken (2019, japansk album)
  • Neo Zone (2020)

Wayv

  • Awaken the World (2020)

MinialbumerRediger

NCT 127

  • NCT #127 (2016)
  • Limitless (2017)
  • Cherry Bomb (2017)
  • Chain (2018, japansk album)
  • Up Next: Session NCT 127 (2018)
  • We Are Superhuman (2019)
  • Loveholic (2020)

NCT Dream

  • We Young (2017)
  • We Go Up (2018)
  • We Boom (2019)
  • The Dream (2020)
  • Reload (2020)

WayV

  • The Vision (2019)
  • Take Off (2019)
  • Take Over the Moon (2019)

Single albumerRediger

NCT Dream

  • The First (2017)

WayV

  • The Vision (2019)
  1. ^ Kun previously featured in the Chinese version of "Without You", as a member of SM Rookies. However, Kun did not make his official debut as a member of NCT until April 18, 2018, with "Black on Black".[1]