Åpne hovedmenyen
Morris West
Født26. april 1916[1][2][3][4]
St. Kilda
Død9. oktober 1999[1][2][3][4] (83 år)
Sydney
Utdannet ved University of Melbourne, Australian Catholic University
Beskjeftigelse Skribent, romanforfatter
Nasjonalitet Australia
Utmerkelser Officer of the Order of Australia (1997), James Tait Black Memorial Prize (1959)

Morris L. West eller Morris Langlo West (født 26. april 1916, død 9. oktober 1999) var en australsk forfatter.

Han tjenestegjorde i hæren under Stillehavskrigen, og var 1945–1954 leder for et av de største radioreklamebyråa i Australia. Han laget radio- og fjernsynsprogram, reportasjer og hørespill. I romanene behandlet West alvorlige, ofte religiøse tema og politiske hendelser av global betyding. Flere er blitt filmatisert, og noen omarbeidet han selv til skuespill.

HederRediger

BibliografiRediger

  • The Devil's Advocate (1959; norsk oversettelse Djevelens advokat, 1961)
  • The Shoes of the Fisherman (1963; norsk oversettelse Fiskerens sko, same år)
  • The Salamander (1973; norsk oversettelse Salamanderen, 1974)
  • Proteus (1979; norsk oversettelse same år)
  • The Clowns of God (1981; norsk oversettelse Guds klovner, same året)
  • Cassidy (1986; norsk oversettelse 1987)
  • Masterclass (1988; norsk oversettelse Mesterstykket, 1993)
  • Lazarus (1990; norsk oversettelse 1991)
  • The Ringmaster (1991)
  • The Lovers (1993; norsk oversettelse Dager med Giulia, 1995).

ReferanserRediger

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Morris West, biography/Morris-West
  2. ^ a b data.bnf.fr, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb119290891
  3. ^ a b Internet Speculative Fiction Database, 9. okt. 2017, Morris West, 19900
  4. ^ a b Internet Broadway Database, 9. okt. 2017, Morris L. West, 7810

KilderRediger