Morgan Alling

Sven Robert Morgan Alling (født Persson 8. juni 1968 i Mölndal,Västergötland) er en svensk skuespiller, manusforfatter og regissør.

Morgan Alling
Morgan Allin.jpg
Morgan Alling
FødtSven Robert Morgan Persson
8. juni 1968Rediger på Wikidata (52 år)
Sverige Mölndal, Västergötland
Utdannet ved Teaterhøgskolen i MalmöRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, skuespiller, regissør, manusforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Nettstedhttp://morganalling.com
IMDbIMDb

Alling studerte ved Statens scenskola i Malmö 1987-1990. Han har seinere arbeidet mye sammen med sin tidligere klassekamerat Lasse Beischer, blant annet i deres show, som var sommermorgenprogram i SVT 1997, og i Tippen, som også det gikk på sommeren i SVT 1993 og 1994.

I dag bor Morgan Alling på Södermalm i Stockholm, der han skriver, regisserer og spiller i både komiske og seriøse teater-, film- og TV-oppsettinger.

Han er brorsønnen til Siw og Lil Malmkvist

Filmografi (utvalg)Rediger

TeaterRediger

  • 2011 – Två herrars tjänare (Dramaten, Stockholm)
  • 2008 – Slapstick (Rival, Stockholm)
  • 2007 – Maskerade (Kungliga Operan, Köpenhamn)
  • 2007 – Sultanens hemlighet (Dramaten, Stockholm)
  • 2005 – Köpmannen i Venedig (Dramaten, Stockholm)
  • 2004 – A Clockwork Orange (Dramaten, Stockholm)
  • 2003 – Farmor och vår herre (Dramaten, Stockholm)
  • 2003 – En Magisk Jul (Dramaten, Stockholm)(Regi, manus och medverkan)
  • 2003 – Romeo och Julia (Dramaten, Stockholm)
  • 2002 – Hustruskolan (Dramaten, Stockholm)
  • 2001 – Skattkammarön (Dramaten, Stockholm)
  • 2000 – Scapin (Dramaten, Stockholm)
  • 1998 – Erik XIV (Teater Halland)
  • 1996 – Hamlet -om vi hinner 2.0 (Teater Halland)
  • 1996 – Kärleksbarn (Östgötateatern, Norrköping)
  • 1996 – Paradisets barn (Malmö Stadsteater)
  • 1995 – Commedia (Egen produktion, Turné hele Sverige)
  • 1994 – Clowner – En improvisation” (Egen produksjon, Turné hele Europa)
  • 1991 – Oliver (Studioteatern, Malmö)
  • 1990 – Nicholas Nickleby (Göteborgs stadsteater)

MusikkRediger

  • 1997 – Lasses och Morgans sopresa (Vant en grammis)
  • 1996 – Lasse och Morgans jul
  • 1994 – Gänget från Tippen

Priser (utvalg)Rediger

Eksterne lenkerRediger