Åpne hovedmenyen
Mira Craig
Mira Craig.jpg
Født31. juli 1982 (36 år)
Oslo
Beskjeftigelse Sanger, låtskriver
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Alarmprisen for årets nykommer (2006)
Musikalsk karriere
Sjangerpop
Instrumentvokal
Aktive år2006
Nettstedhttp://www.miracraig.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Mira Craig under MGP 2010 i Skien.

Mira Scherdin Craig (født 31. juli 1982 i Oslo) er en norsk-amerikansk popartist. Hennes far er amerikansk, og moren er norsk.

Innhold

Bakgrunn og karrièreRediger

Som 12-åring stilte hun på audition til NRKs Midt i smørøyet hvor hun sang Whitney Houstons «I Wanna Dance With Somebody». Hun fortsatte som sanger/skuespiller i programmet. Da hun var 15 år begynte hun å skrive egne låter. Som 17-åring var hun bakgrunnsvokalist for Noora Noor. Craig ble 21. januar 2006 tildelt Alarmprisen 2006 som årets nykommer.

I 2001 skapte Craig overskrifter da hun ble dratt opp på scenen under Quartfestivalen av Wyclef Jean. Snoop Dogg fattet også interesse for den norske musikeren på Quart i 2005, og han har brukt hennes «Dinner in Bed» på samleplaten Welcome to tha Chuuch: The Album fra samme år.

Hun er for øvrig kjent for å ha stagedivet fra scenen i Oslo Spektrum under en konsert høsten 2005 hvor ingen tok i mot henne. Det førte til at hun knuste kneskålen da hun traff betonggulvet.[1]

Hun fikk også oppmerksomhet av media i 2009 etter å ha skrytt av å ha brukt vold og banket opp en full ekskjæreste.[2] Craig var en av tre dommere på TV-programmet X Factor 2009, den første sesongen av den norske versjonen av X Factor. Samtidig deltok hun i Zebra Grand Prix.

Craig skriver alle låtene sine selv, og hun produserer og regisserer sine egne videoer samt lager mange av sine egne sceneantrekk. På scenen pleier hun ofte å ha med seg danserne Alexandra Joner og Mona J. Berntsen kjent fra Dansefeber 2007.

Melodi Grand PrixRediger

Craig stod bak vinnerbidraget i Melodi Grand Prix 2008, Hold On Be Strong, som hun hadde skrevet da hun var 15 år gammel. Sangen ble fremført av Maria Haukaas Storeng. Craigs melodi representerte Norge i Eurovision Song Contest 2008 som gikk av stabelen i Beograd, Serbia i mai. Melodien fikk en 5.-plass i den internasjonale finalen.

Craig deltok selv med sin egen sang «I’ll Take You High» i Melodi Grand Prix 2010, hvor hun ble slått ut i duell med Venke Knutson i «Siste sjansen» i Sarpsborg.

DiskografiRediger

Album
Singler
  • 2005: Boogeyman
  • 2005: Headhunted
  • 2006: Who Make Yuh
  • 2007: Leo
  • 2009: I'm the One
  • 2010: I'll Take You High
  • 2012: Aces High
  • 2012: Love or Hate
  • 2014: Black Sheep
  • 2014: Dead or Alive
  • 2014: Fill Yourself With Love
  • 2016: The Hunt
  • 2016: Muse Me
  • 2017: O2
  • 2017: All I Hear
  • 2017: 001
  • 2018: Eclipse
  • 2018: Lovewarriors
  • 2018: So Alive
Medvirkning

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger