Åpne hovedmenyen
Mikael Noguchi
Født1976
Beskjeftigelse Tegneserieskaper, illustratør
Nasjonalitet Norge

Mikael Noguchi (født 1976) er en 3D-artist, videospillutvikler og illustratør.

Noguchi er selvlært. Han har utdannelse i tegning form og farge fra videregående skole. Det var først i 2001 han begynte med illustrasjon på et profesjonelt nivå.[1] Sammen med Øyvind Holen har han fått Fagbokprisen av Kulturdepartementet i 2009 og SPROING-prisen 2012 for tegneserien Drabant. Han var nominert til Gullruten 2018 i klassen beste grafisk design / VFX sammen med Hans Lukas Hansen og Åsmund Hasli for Takin' Ova.[2]

BibliografiRediger

Han har illustrert flere bøker:[3]

  • 2007 - Dager jeg har glemt
  • 2009 - HIPHOP
  • 2010 - Hiphop faktaløve
  • 2012 - Drabant volum 1
  • 2013 - Veien mot nord
  • 2014 - Drabant volum 2

ReferanserRediger

  1. ^ «Illustratørintervjuer: Mikael Noguchi - Bilder & Bokstaver». Bilder & Bokstaver. Arkivert fra originalen 15. februar 2016. Besøkt 12. februar 2016. 
  2. ^ «Her er de nominerte til Gullrutens fagpris». rushprint.no. 22. mars 2018. Besøkt 10. mai 2018. 
  3. ^ «Forfatter Mikael Noguchi. Bøker, lydbøker, biografi og bilder». www.cappelendamm.no. Cappelen Damm forlag. Besøkt 12. februar 2016. 

Eksterne lenkerRediger