Mia Kirshner

Mia Kirshner (født 25. januar 1975) er en canadisk skuespiller kjent både fra film og TV, kanskje mest kjent fra rollen som «Jenny Schecter» i TV-serien The L Word.

Mia Kirshner
Mia Kirshner red lighted cropped 2.jpg
Mia Kirshner
Født25. jan. 1975[1][2]Rediger på Wikidata (47 år)
Toronto, Canada[3]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller
Utdannet ved McGill UniversityRediger på Wikidata
Nasjonalitet CanadaRediger på Wikidata
Aktive år1989
IMDbIMDb

I 1993 hadde hun en rolle i Deny Arcands film Love and Human Remains, som hun ble nominert til en Genie-pris for «beste kvinnelige birolle» for. Hun vant senere en kritikerpris på filmfestivalen i Cannes for sin opptreden i Atom Egoyans Exotica.

Kirshner opptrådte i de første tre episodene av 24 som den biseksuelle terroristen «Mandy» i 2001. Senere opptrådte hun igjen i den samme rollen i sesong 2 og sesong 4.

I 2006 hadde hun en av hovedrollene i Brian De Palmas film The Black Dahlia sammen med Josh Hartnett, Aaron Eckhart, Scarlett Johansson og Hilary Swank. Kirshner har rollen som den unge skuespilleren Elizabeth Short som ble drept i 1947.

Kirshners hadde rollen som «Jenny Schecter» i TV-serien The L Word.

Hun hadde også en opptreden i Marilyn Mansons musikkvideo for «Tainted Love» i 2001.

Utvalgt filmografiRediger

År Tittel Rolle
2006 The Black Dahlia Elizabeth Short
2003 Party Monster Natasha Gatien
2002 New Best Friend Alicia Campbell
2002 Now and Forever Angela Wilson
2001 According to Spencer Melora
2001 Not Another Teen Movie Catherine
2000 Cowboys and Angels Candice
2000 Dark Summer Dominique Denright
1997 Mad City Laurie Callahan
1996 The Crow: City of Angels Sarah
1994 Exotica Christina
1993 Cadillac Girls Page
1993 Love and Human Remains Benita

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Filmportal.de, Filmportal-ID 754178a18c9a4145a49665af6d0b3680, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 12. desember 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger