Melissa Etheridge

Melissa Etheridge
Melissa Etheridge Live.jpg
FødtMelissa Lou Etheridge
29. mai 1961[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (59 år)
LeavenworthRediger på Wikidata
Ektefelle Linda Wallem (2014–), Tammy Lynn Michaels (20032010)Rediger på Wikidata
Partner(e) Julie CypherRediger på Wikidata
Utdannet ved Berklee College of Music, Leavenworth High SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Sanger, sanger-låtskriver, komponist, musiker, gitarist, plateartistRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser
7 oppføringer
Juno Award for International Entertainer of the Year (1990), Grammy Award for Best Female Rock Vocal Performance (1992), Grammy Award for Best Female Rock Vocal Performance (1994), GLAAD Stephen F. Kolzak Award (1999), GLAAD Stephen F. Kolzak Award (2006), Oscar for beste sang (2006), World Soundtrack Award for Best Original Song Written Directly for a Film (2007)Rediger på Wikidata

Melissa Lou Etheridge (født 29. mai 1961 i Leavenworth i Kansas) er en amerikansk Grammy og Oscar-vinnende sanger og låtskriver.

Hun er kjent for sine tekster, sin popbaserte folk-rock, og hese vokal. Hun har vært et homoikon og en homoaktivist siden hun kom ut av skapet i januar 1993.[5]

Hun vant Grammy i kategorien «Best Rock Vocal Performance, Female» for sangene Ain't It Heavy (1993) og «Come to My Window» (1995). I 2007 vant hun en Oscar for beste sang med sangen «I Need To Wake Up» fra dokumentaren An Inconvenient Truth.[5]

DiskografiRediger

  • 1988 - Melissa Etheridge
  • 1989 - Brave and Crazy
  • 1992 - Never Enough
  • 1993 - Yes I Am
  • 1995 - Your Little Secret
  • 1999 - Breakdown
  • 2001 - Skin
  • 2004 - Lucky
  • 2007 - The Awakening
  • 2007 - The Awakening Live
  • 2008 - A New Thought for Christmas
  • 2010 - Fearless Love
  • 2012 - 4th Street Feeling
  • 2014 - This Is M.E.
  • 2015 - A Little Bit Of Me: Live in L.A.
  • 2016 - Memphis Rock and Soul

ReferanserRediger

  1. ^ GeneaStar, oppført som Melissa Etheridge, GeneaStar person ID etheridgeme
  2. ^ FemBio, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Melissa Etheridge, FemBio-ID 9123
  3. ^ Discogs, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Melissa Etheridge, Discogs artist-ID 254511
  4. ^ Social Networks and Archival Context, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Melissa Etheridge, SNAC Ark-ID w6dz3n23
  5. ^ a b Store Norske Leksikon-Melissa

Eksterne lenkerRediger