Melina Kanakaredes

Melina Kanakaredes
Mélina Kanakaredes (Ohio 2009).JPG
Født23. april 1967[1][2][3]Rediger på Wikidata (53 år)
AkronRediger på Wikidata
Utdannet ved Point Park UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, manusforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1991
IMDbIMDb

Melina Kanakaredes (født 23. april 1967 i Akron i Ohio) er en amerikansk skuespiller. Hennes mest kjente rolle, som hun har vunnet en pris for, er som dr. Sydney Hansen i TV-serien Providence. Hun har også spilt i flere andre TV-serier (blant annet i rollen som Stella Bonasera i CSI: New York) og filmer.

Melina studerte ved Ohio State University, hvor hun deltok på universitetets lag i synkronsvømming. Hun kom i studietiden på annenplass i Miss Ohio-konkurransen. Deretter studerte hun videre på Point Park College i Pittsburgh, hvor hun tok en bachelorgrad i teaterfag. Hun er av gresk avstamning, og snakker flytende gresk.

Melina Kanakaredes giftet seg med Peter Constantinades i 1992, og paret har to døtre.

FilmografiRediger

  • Carts (1987)
  • The Guiding Lights (TV-serie, 1991–1995)
  • Bleeding Hearts (1994)
  • New York News (TV-serie, 1995)
  • The Long Kiss Goodnight (1996)
  • Leaving L.A. (TV-serie, 1997)
  • Dangerous Beauty (1998)
  • Rounders (1998)
  • Saint Maybe (TV-film, 1998)
  • Providence (TV-serie, 1999–)
  • 15 Minutes (2001)
  • CSI: NY (TV-serie, 2004–)
  • Into the Fire (2005)

I tillegg kommer en rekke gjesteopptredener i TV-serier.

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ Autorités BnF, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb151097511
  3. ^ Internet Broadway Database, 9. okt. 2017, Melina Kanakaredes, 110811

Eksterne lenkerRediger