Åpne hovedmenyen

Mats Paulson

svensk sanger
Maths Paul Ingemar Paulsson
Født28. januar 1938 (81 år)
Linköping
Utdannet ved Stockholms universitet
Beskjeftigelse Komponist, visesanger
Nasjonalitet Svensk
Musikalsk karriere
SjangerViser
InstrumentGitar
Aktive år1964–
Nettstedmatspaulson.com
Notable verk
Barfotavisan, Visa vid vindens ängar

Mats Paulson, registrert som Maths Paul Ingemar Paulsson, født 28. januar 1938, er en svensk komponist, lyriker og visesanger. Hans første LP-plate, Tango i Hagalund, ble gitt ut i 1964. Han slo igjennom med Visa vid vindens ängar på albumet En stad, en morgon i 1966. Paulson har samarbeidet med blant annet Alexander Rybak og Håkan Hellström.

Utvalgt diskografiRediger

  • 1964 – Tango i Hagalund
  • 1966 – En stad, en morgon
  • 1973 – Gyllne morgon
  • 1974 – Barfotavisan
  • 1975 – Sjung av hjärtat sjung
  • 1976 – Hultmans solskenssånger
  • 1978 – Visor vid vindens ängar
  • 1979 – Mats Paulson sjunger Evert Taube
  • 1981 – Stadens sångare
  • 1986 – En målares melodi
  • 1988 – Sången om sommaren
  • 2010 – I ditt sommarhus
  • 2011 – Alexander Rybak – Visa vid vindens ängar
  • 1997: Mats Paulsons bästa (samlealbum)

Eksterne lenkerRediger