Marjun Syderbø Kjelnæs

Marjun Syderbø Kjelnæs
Født1974[1]Rediger på Wikidata
TórshavnRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, låtskriver, barnebokforfatter, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet FærøyeneRediger på Wikidata
Utmerkelser Nordisk Skolebibliotekarforenings Børnebogspris (2011)Rediger på Wikidata

Marjun Syderbø Kjelnæs (født 1974) er en færøysk forfatter.

BibliografiRediger

  • 2001 Kópakona udg. i novellesamlingen Mjørki í heilum
  • 2004 Ein farri av kolvetni, 9 noveller
  • 2006 Tað svarta portrið publisert i Mín jólabók
  • 2007 Og tú fert rennandi, novelle, publisert i det færøyske magasin Vencil nr. 2
  • 2007 Hvør fjalir seg í postkassanum?[2]
  • 2008 Hvør fjalir seg í ferðataskuni?
  • 2009 Hvør fjalir seg í smúkkuskríninum?
  • 2010 Novelle publisert i den nordiske novellesamlingen Elskar - elskar ikki
  • 2010 Skriva í sandin ungdomsroman
    • 2012 Skriv i sandet, oversatt til dansk av Hugin Eide, Forlaget Torgard[3]
    • 2012 Ecrire dans le sable (Skriva í sandin) i fransk oversettelse i novellesamlingen Nouvelles Pays Nordiques.[4]
    • 2014 Skriv i sanden, oversatt til norsk av Lars Moa.[5]
  • 2012 Rót Trip - diktsamling, Sprotin.[6]
    • 2016 Rot tripp - Ord en route, oversatt til norsk av Lars Moa
  • 2012 Eg undrist, At týða týdningin, Allar línur spennast, Vit hava hits áður. Utg. i Vencil, nr. 11

Priser m.m.Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ BIBSYS, 9. okt. 2017, Marjun Synderbø Kjelnæs, 10070948
  2. ^ Aktuelt.fo Arkivert 16. oktober 2013 hos Wayback Machine. Hvør fjalir seg í postkassanum
  3. ^ Forlagettorgard (Torgard)
  4. ^ Bfl.fo, Marjun á fronskum Arkivert 2. oktober 2013 hos Wayback Machine.
  5. ^ samlaget.no Arkivert 27. april 2015 hos Wayback Machine.
  6. ^ Listinblog.blogspot.dk Tíðindaskriv: Marjun Syderbø Kjelnæs – nýtt, flott avrik (på Færøsk)
  7. ^ EMU.dk[død lenke] Nordisk Skolebibliotekarforening, Nordisk Børnebogspris 2011, Marjun Syderbø Kjelnæs, Færøyene
  8. ^ «Norden.org, De nominerede til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris». Arkivert fra originalen 6. november 2013. Besøkt 5. november 2013.