Mandy Smith

britisk skuespiller og sanger

Amanda Louise Smith (født 17. juli 1970) er en engelsk tidligere popsanger og modell.

Mandy Smith
Født17. juli 1970[1]Rediger på Wikidata (51 år)
LondonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, skuespiller, modellRediger på Wikidata
Ektefelle Bill Wyman (19891993)Rediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentVokal
Aktive år1986
PlateselskapRCA
IMDbIMDb

I 1983, som 13-åring, begynte hun å date 47-år gamle The Rolling Stones-bassist Bill Wyman, med tillatelse av moren. De ble gift i 1989, og skilt i 1991. Hun ble kontroversiell da hun allerede som 13-åring startet å arbeide som modell, og ble sminket som en voksen.

Hun ble signert som plateartist som 16-åring til PWL Records av Stock Aitken Waterman, som produserte hennes første singler; I Just Can't Wait og Positive Reaction. Hennes selvtitulerte debutalbum Mandy ble utgitt i 1988, og var ga suksess i Skandinavia, Tyskland, Italia, Spania, Tyrkia og Japan. Hennes USA-debut ble avlyst grunnet helseproblemer. Dette ble slutten på hennes korte musikkarrière. Hun ga ut biografien It's All Over Now i 1993. Hun har etter dette prøvd seg innen sminkeindustrien, og driver selskapet Kiss PR sammen med søsteren Nicola.

DiskografiRediger

Studioalbum

  • Mandy (1988)
  • Mandy (2009) (ny-utgivelse med bonusspor)

Singler

  • I Just Can't Wait (1987)
  • Positive Reaction (1987)
  • Boys & Girls (1988)
  • Say It's Love (Love House) (Promo) (1988)
  • Victim of Pleasure (1988)
  • Don't You Want Me Baby (The Human League coverlåt)(1989)
  • I Just Can't Wait ('92 Remixes) (1992)
  • I Just Can't Wait ('95 Remixes) (1995)

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 6707, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger