Maldiskusjon:Commons

Siste kommentar: for 8 år siden av Jeblad i emnet Mal:Commons

Mal:Commons rediger

Hei! Hvorfor har du gjort om Mal:Commons? Slik den er nå passer ikke layouten inn i mange samenhenger. Det er jo derfor det fines en [[Mal:Commons2]] og en Mal:Commons3. Tbjornstad 24. apr 2007 kl. 17:19 (CEST)

Commons2 er avlenket, bruk Mal:Commons. — Jeblad 29. des. 2015 kl. 08:49 (CET)Svar
Den endringen skjønte ikke jeg heller; de andre malene gir et slikt resultat der det passer bedre. Cnyborg 24. apr 2007 kl. 17:20 (CEST)
Den gamle designen tar unødvendig mye plass og lager i mange tilfeller sider som blir for lange på høyresiden (særlig kortere og halvlange artikler med bilder eller infobokser). Mal:Commons er den malen som brukes av folk fra andre prosjekter som legger inn slike maler hos oss, og bør derfor ha den oppdaterte, mer plassbesparende designen. Vil man ha den store boksmalen til høyre kan man bruke Mal:Commons4. Kph 24. apr 2007 kl. 17:24 (CEST)
Dette er med rette å melde bare tull, og det fører dessuten til at «noen» må gjøre om på mange tusen sider som nå får malen plassert på en måte som blir feil. Slik du har gjort den står den dessuten ikke i stil til de andre malene her, eksempelvis Mal:Wikispecies og lignende. Jeg kan heller ikke skjønne hvorfor du, som byråkrat, ikke tar slikt opp til debatt før du endrer på det. Tbjornstad 24. apr 2007 kl. 17:30 (CEST)
Den nye designen, i motsetning til den gamle, passer i alle typer artikler. Den gamle passer overhodet ikke i svært mange artikler. Det er en håndfull andre maler som også må oppdateres for å få en enhetlig design, ikke «mange tusen sider». Kph 24. apr 2007 kl. 17:33 (CEST)
Det er vel ikke et argument for alle de plasseringer malen alt har. At malene treger oppdatering er så, men inntil det har vært en debatt om et eventuelt nytt design og, ikke minst, hvem som skal gjøre jobben med å flytte eksisterende plasseringer til et sted der disse passer inn på siden, bør vel malene stå slik de er. Det er jo prinsippet eller her på Wiki, så bør det vel være det i denne sammenhengen også? Noen av oss bruker jo faktisk ganske mye tid på få dette til å funere, så... Tbjornstad 24. apr 2007 kl. 17:39 (CEST)
Jeg hadde selvfølgelig tenkt å gå gjennom andre maler med tanke på at de passet til hverandre. Vi har ikke debatter om alt. Noe er ganske åpenbart. Vi har i lang tid hatt flere design for commons-maler. Det er ikke snakk om å fjerne noen, bare endre på hvilket som er standard. Kph 24. apr 2007 kl. 17:40 (CEST)
Beklager, men jeg har et tastatur som «fusker» med tegnene. Jeg skjønte faktisk at du hadde en plan med det, men det forhindrer ikke prinsippet om debatt for slike endringer. Når slikt skal endres bør det uansett endres med tanke på samme plassering som tidligere, ellers er det en eller annen som får en jobb å gjøre med å rette på alle plasseringene. Inntil videre har jeg derfor tilbakestilt malen, men det har du sikkert alt registrert. Tbjornstad 24. apr 2007 kl. 17:47 (CEST)
Jeg ser ikke hva problemet er med plasseringen. Plasseringen vil være like god med det nye designet. Kph 24. apr 2007 kl. 17:48 (CEST)
Vel, kikk på hvaler så ser du sikkert hva jeg mener. Det ser uprofesjonelt ut sammenlignet med den tidligere versjonen. Tbjornstad 24. apr 2007 kl. 17:54 (CEST)
Den ser helt korrekt ut på hvaler, faktisk akkurat slik den er ment å brukes og slik malen brukes på andre prosjekter, bl.a. de. Hvis ikke du liker designet i den artikkelen kan du som sagt bruke et annet ved hjelp av commons4. Boksdesignet er greit i veldig store artikler. Det er veldig lite greit i de fleste andre artikler. Det ville vært en ekstremt mye større jobb å skulle rette fra commons til commons1 i alle artiklene hvor boksdesignet ikke passer. Kph 24. apr 2007 kl. 18:02 (CEST)
Jeg var skeptisk, men når andre maler også endres synes jeg det ser bra ut; hvaler synes jeg ser bedre ut når begge maler nå er endret. Det blir mindre påtrengende enn den gamle malen. Cnyborg 24. apr 2007 kl. 18:10 (CEST)
Vi er åpenbart ikke enige, men endringene i malen får heller passere. Jeg er imidlertid fortsatt kritisk til at du ikke tok en debatt om dette her før du endret på det. Maler er så grunnleggende at det bør være et prinsipp, om det ikke alt er det. Tbjornstad 24. apr 2007 kl. 18:31 (CEST)
Jeg oppdaget nå også tilfeldig at malen var endret. Synes i likhet med Tbjornstad at den tidligere layout var bedre. Gir dog Kph rett i at den somme tider kan være for stor, men dette kan man jo løse ved at man oppretter en tilsvarende mal a ala Mal:Commons2 (eller 3, 4 osv.). --Lipothymia 26. apr 2007 kl. 11:25 (CEST)
Jeg oppdaget også nå ved en tilfeldighet at malen er endret. Layoutendringen har jeg ingen mening om, men min innvending er at det nå står engelsk tekst i commonsboksen og ikke norsk navn. (artikkel/kategorinavn på Commons, isteden for navnet på artikkel/kategori her på no.wiki). mali 27. apr 2007 kl. 14:28 (CEST)

Forslag til mindre påtrengenede utseende rediger

Da denne mal vanligvis (10 ut av 10 i stikkprøvekontroll) brukes under «Eksterne lenker» synes jeg at den bør få et utseende mer i tråd med andre lenker og foreslår at fet skrift fjernes og at ikonet gjøres mindre samt at ikonet blir lenke til commons hovedside. Koden vil da bli:

{| border="0" cellspacing="1" style="background-color:transparent" |- valign="middle" | [[Fil:Commons-logo.svg|14px|Commons|link=commons:Hovedside]] | align="left" | [[commons:{{{1|{{PAGENAME}}}}}|Commons: {{{2|{{{1|{{PAGENAME}}}}}}}}]] – bilder, video eller lyd |} <noinclude> {{referansemal}} [[Kategori:Søsterprosjekter|{{PAGENAME}}]]</noinclude>

og malen vil gi følgende:

  Commons: Commons – bilder, video eller lyd

istedet for

(en) Commons – galleri av bilder, video eller lyd på Commons


En evt. endring skal selvfølgelig gjøres på alle maler (wiktionary, wikinews etc.). Mvh Prillen 23. apr 2009 kl. 16:04 (CEST)

Commons2 ~var en omdirigering til Commons, og er avlenket. — Jeblad 29. des. 2015 kl. 08:46 (CET)Svar

Endring rediger

Hvorfor virker ikke {{Commons3}} og {{commons4}} lengre ? KEN 27. aug 2010 kl. 19:29 (CEST)

Tilbake til siden «Commons».