Malcolm McLaren

engelsk impresario og musiker

Malcolm Robert Andrew Edwards (født 22. januar 1946 i London, død 8. april 2010)[6] bedre kjent som Malcolm McLaren, var en engelsk impresario og musiker, særlig kjent for sitt samarbeide med punkbandet Sex Pistols.

Malcolm McLaren
MalcomMcLarenspeaking.jpg
FødtMalcolm Robert Andrew Edwards
22. jan. 1946[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Stoke NewingtonRediger på Wikidata
Død8. apr. 2010[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (64 år)
BellinzonaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Utdannet ved GoldsmithsRediger på Wikidata
Ektefelle Vivienne WestwoodRediger på Wikidata
Barn Joseph CorréRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Gravlagt Highgate gravlundRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Rock, new waveRediger på Wikidata
InstrumentVokal
PlateselskapGee Street Records, Charisma Records, Epic, Island
Nettstedhttp://www.malcolmmclaren.com
IMDbIMDb

Han var gift med motedesigneren Vivienne Westwood, og fikk med henne sønnen Joseph Ferdinand Corré.

DiskografiRediger

  • Duck Rock (1983)
  • D'ya Like Scratchin' (EP) (1984)
  • Madam Butterfly (1984)
  • Fans (1985)
  • Swamp Thing (1985)
  • Waltz Darling (1989)
  • Round the Outside, Round the Outside (med the World Famous Supreme Team Show) (1990)
  • Paris (med Catherine Deneuve, Sonia Rykiel m.fl.) (1994)
  • Buffalo Gals Back to Skool (1999)
  • Tranquilize (2005)
  • Shallow – Musical Paintings (2009)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Malcolm-McLaren, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b Brockhaus Enzyklopädie, Brockhaus Online-Enzyklopädie-id mclaren-malcolm[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ RKDartists, RKD kunstner-ID 211445, rkd.nl, besøkt 10. september 2021[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ Punkens far er død

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.