Malcolm McLaren

britisk sanger
Malcolm McLaren
MalcomMcLarenspeaking.jpg
Født22. januar 1946[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Stoke NewingtonRediger på Wikidata
Død8. april 2010[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (64 år)
BellinzonaRediger på Wikidata
Gravlagt Highgate gravlundRediger på Wikidata
Ektefelle Vivienne WestwoodRediger på Wikidata
Barn Joseph CorréRediger på Wikidata
Utdannet ved GoldsmithsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Sanger, manusforfatter, låtskriver, talentagent, plateprodusent, managerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerRock, new wave
Instrumentvokal
Aktive år1971
PlateselskapGee Street Records, Charisma Records, Epic, Island
Nettstedhttp://www.malcolmmclaren.com
IMDbIMDb

Malcolm Robert Andrew Edwards (født 22. januar 1946 i London, død 8. april 2010)[5] bedre kjent som Malcolm McLaren, var en engelsk impresario og musiker, særlig kjent for sitt samarbeide med punkbandet Sex Pistols.

Han var gift med motedesigneren Vivienne Westwood, og fikk med henne sønnen Joseph Ferdinand Corré.

DiskografiRediger

  • Duck Rock (1983)
  • D'ya Like Scratchin' (EP) (1984)
  • Madam Butterfly (1984)
  • Fans (1985)
  • Swamp Thing (1985)
  • Waltz Darling (1989)
  • Round the Outside, Round the Outside (med the World Famous Supreme Team Show) (1990)
  • Paris (med Catherine Deneuve, Sonia Rykiel m.fl.) (1994)
  • Buffalo Gals Back to Skool (1999)
  • Tranquilize (2005)
  • Shallow – Musical Paintings (2009)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Malcolm McLaren, biography/Malcolm-McLaren
  2. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  3. ^ a b Autorités BnF, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb138973292
  4. ^ a b Brockhaus Enzyklopädie, Malcolm McLaren, mclaren-malcolm
  5. ^ Punkens far er død

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.