Åpne hovedmenyen
Malcolm McLaren
MalcomMcLarenspeaking.jpg
Født22. januar 1946[1][2][3][4]
Stoke Newington
Død8. april 2010[1][2][3][4] (64 år)
Bellinzona
Gravlagt Highgate gravlund
Ektefelle Vivienne Westwood
Barn Joseph Corré
Utdannet ved Goldsmiths
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Nasjonalitet Storbritannia
Musikalsk karriere
Sjangerrock, new wave
Instrumentvokal
PlateselskapGee Street Records, Charisma Records, Epic, Island
Nettstedhttp://www.malcolmmclaren.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Malcolm Robert Andrew Edwards (født 22. januar 1946 i London, død 8. april 2010)[5] bedre kjent som Malcolm McLaren, var en engelsk impresario og musiker, særlig kjent for sitt samarbeide med punkbandet Sex Pistols.

Han var gift med motedesigneren Vivienne Westwood, og fikk med henne sønnen Joseph Ferdinand Corré.

DiskografiRediger

  • Duck Rock (1983)
  • D'ya Like Scratchin' (EP) (1984)
  • Madam Butterfly (1984)
  • Fans (1985)
  • Swamp Thing (1985)
  • Waltz Darling (1989)
  • Round the Outside, Round the Outside (med the World Famous Supreme Team Show) (1990)
  • Paris (med Catherine Deneuve, Sonia Rykiel m.fl.) (1994)
  • Buffalo Gals Back to Skool (1999)
  • Tranquilize (2005)
  • Shallow – Musical Paintings (2009)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Malcolm McLaren, biography/Malcolm-McLaren
  2. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  3. ^ a b data.bnf.fr, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb138973292
  4. ^ a b Nederlandse Top 40, 9. okt. 2017, Malcolm McLaren, malcolm-mclaren
  5. ^ Punkens far er død

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.