Magnus Grønneberg

norsk musiker, vokalist, låtskriver
Magnus Grønneberg
CC Cowboys - Magnus Grønneberg.jpg
Født24. april 1967Rediger på Wikidata (53 år)
FredrikstadRediger på Wikidata
Søsken Anders GrønnebergRediger på Wikidata
Barn Hanna-Maria GrønnebergRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, musiker, lyriker, låtskriverRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Medlem av CC CowboysRediger på Wikidata
Utmerkelser Herman Wildenveys Poesipris (2007)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokal
IMDbIMDb

Magnus Grønneberg (født 24. april 1967 i Fredrikstad) er en norsk musiker, mest kjent som vokalist i det norske rockebandet CC Cowboys som ble startet av ham og broren Anders Grønneberg.[1] I tillegg til en rekke utgivelser med CC Cowboys har han også gitt ut fire solo-plater.

DiskografiRediger

DiskografiRediger

Album
Singler
  • Drømmeskogen (1995)
  • La la la (2000)
  • Fly avsted (2000)
  • Helt grønn (2000)
  • Morgenhymne (2000)
  • Myrth (2001)
  • Kvinner og atter kvinner (2001)
  • Himmelseng (2013), med Hanna-Maria Grønneberg
  • Tenn våre lys (2013), med Hanna-Maria Grønneberg

CC CowboysRediger

Album
Singler/EP-er
  • Harry (1990)
  • Vill, vakker og våt/Litt av ditt hjerte (1990)
  • Død manns blues/I hennes sovrum (1990)
  • Urettferdig/Blod og bayer (1991)
  • Barnehjemmet Johnny Johnny/Uten en tråd (1991)
  • Tigergutt/Døgnet rundt (1992)
  • Lykkejegere/Sommertid (1992)
  • Dans meg gjennom kropp og ånd (1993), med Somebody's Darling
  • People in Motion (1993)
  • Damene i domus (1994)
  • Når du sover/Livsløgn (1994)
  • Nå kommer jeg og tar deg (1996)
  • River i (1996)
  • Et skolebrød i storefri (1996)
  • Er det ikke typisk (1998)
  • Vill, vakker (2003)
  • Lyst (2003)
  • På en god dag (2003)
  • Kom igjen (2006)
  • Spillemann (2006)
  • Helt OK (2006)
  • Tilgivelsens kunst (2007)
  • Kanskje du behøver noen (2009)
  • Bare du (2011)
  • Jern og metall (2011)
  • Alle vet ingenting (2014), med Kaveh
  • Du som klemmer på mitt hjerte (2015)
  • Livet ut (2015)
  • Vinteren (2015)
  • Synder i sommersol (backstage) (2015)
  • Perfekt normal (2016)
  • Ari, Moi og meg (2016)
  • Hun er havet (2017)
  • Gudinner (2017)
  • Det magiske ordet unnskyld (2017)
  • Jeg vil vite alt (2018)

Deltar påRediger

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Magnus Grønneberg rocker for fansen, Bygdeposten, 1. mars 2016
  2. ^ Wildenvey-prisen til Magnus Grønneberg, Tønsbergs Blad, 23. juli 2007
  3. ^ «Musikkpris til Kristin Asbjørnsen». aftenbladet.no. 2. desember 2009. Besøkt 10. april 2020. 
 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.