Madeline Zima

Madeline Rose Zima (født 16. september 1985) er en amerikansk skuespillerinne. Hun spilte Grace Sheffield i tv-serien The Nanny og en 16-år gammel jente sammen med David Duchovny i tv-serien Californication.

Madeline Zima
Født16. sep. 1985Rediger på Wikidata (36 år)
New HavenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, filmprodusentRediger på Wikidata
Søsken Vanessa Zima, Yvonne ZimaRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1992
IMDbIMDb

BiograpfiRediger

Tidlig livRediger

Zima ble født i New Haven i Connecticut av Marie og Dennis Zima. Hun har to søstre, Vanessa og Yvonne, begge to er skuespillere.[1]

KarriereRediger

Hun spilte rollen som Grace Sheffield i tv-serien The Nanny i seks år. Zima har blitt kjent for sitt arbeide i filmer som The Hand That Rocks the Cradle og mest nylig for å ha vært med i Hilary Duff-filmen A Cinderella Story og Dimples, Looking for Sunday, Once in a Very Blue Moon og Legacy.

I kontrast til sine tidligere tv-roller, spilte Zima i 2007 en 16-år gammel jente og var med i sexscener med David Duchovny i tv-serien Californication, som ble vist på tv-kanaler i Australia, Norge (TV 2), Storbritannia og Nederland.[2] I serien spiller hun også sammen med andre skuespillere som Natascha McElhone, Madeleine Martin og Evan Handler.

FilmografiRediger

År Filmtittel Rolle Kommentarer
1992 The Hand That Rocks the Cradle Emma Bartel
1993 The Last Supper Holly
1993 Mr. Nanny Kate Mason
1995 The Nanny Christmas Special: Oy to the World Stemmen til Grace Sheffield Animasjon
1997 'Til There Was You Gwen, 12 år gammel
1998 Second Chances Melinda Judd
1999 The Secret Path Jo Ann Foley
1999 Lethal Vows Danielle Farris
2000 The Sandy Bottom Orchestra Rachel Green
2001 The Big Leaf Tobacco Company Girl nr 1
2003 Lucy Teen Lucy
2004 A Cinderella Story Brianna
2006 Dimples Frances
2006 Looking for Sunday Trisha
2007 Legacy Zoey Martin I produksjon

TV-opptredenerRediger

År Tittel Rolle Episode(r)
1993 Law & Order Samantha Silver “Extended Family“
1996 JAG Cathy Gold “Sightings“
1997 Touched by an Angel Alexandra a.k.a. AllY “Children of the Night “
1993-1999 The Nanny Grace Sheffield 126 episoder
1999 Chicken Soup for the Soul Katie “Starlight, Star Bright“
2001 King of the Hill stemme “Kidney Boy and Hamster Girl: A Love Story“
2001 The Nightmare Room Alexis Hall “Full Moon Halloween “ + “School Spirit“
2001 Gilmore Girls Lisa “Like Mother, Like Daughter“
2003 7th Heaven Alice Miller “Go Ask Alice“
2004 Strong Medicine Pam “Like Cures Like“
2006 3 lbs. Cassie Mack “Lost for Words“
2006 30 Even Scarier Movie Moments Som seg selv
2007 Ghost Whisperer Maddie Strom “Mean Ghost“
2007 Californication Mia 12 episoder
2007 Grey's Anatomy Marissa "Forever Young"

ReferanserRediger

  1. ^ «Madeline Zima on zima-sisters.net». Arkivert fra originalen 16. februar 2007. Besøkt 14. februar 2007. 
  2. ^ «Californication Tv Show at TV.Com». Besøkt 30. april 2007. 

Eksterne lenkerRediger