Åpne hovedmenyen

Liste over øyer i Spania

Wikimedia-listeartikkel
(Omdirigert fra Liste over spanske øyer)

Liste over spanske øyer er ei liste over øyer som tilhører Spania.

ListeRediger

Autonom region Øy Provins Kommune Areal (hektar)
  Ízaro Vizcaya Bermeo 14,4
  Garraitz Vizcaya Lequeitio 6,5
  Santa Clara Guipúzcoa San Sebastián 5,6
  Aqueche Vizcaya Bermeo 3
  Txatxarramendi Vizcaya Pedernales 2,7
  Villano Vizcaya Górliz 1,8
  Isla de los Faisanes Guipúzcoa (delt med Frankrike) Irún 0,78
  Monte Hano Cantabria Escalante 37
  Santa Marina o Los Jorganes Cantabria Ribamontán al Mar 21,78
  Pedrosa Cantabria Marina de Cudeyo 10,4
  Virgen del Mar Cantabria Santander 7,95
  Castro Cantabria Santa Cruz de Bezana 3,49
  San Pedruco Cantabria Noja 3,04
  Oliva Cantabria Noja 2,7
  Conejera Cantabria Miengo 2,3
  Urros de Liencres Cantabria Liencres 2,2
  Sarnosa Cantabria Val de San Vicente 2
  Mouro Cantabria Santander 2,09
  Castril, Amío o Mío Cantabria Val de San Vicente 1,3
  Solita Cantabria Miengo 0,63
  Torre Cantabria Santander 0,5
  Ratones Cantabria Marina de Cudeyo 0,2
  Ansión Cantabria Santander 0,15
  Segunda Cantabria Miengo 0,124
  Casilda Cantabria Miengo 0,1
  Neptuno Niño Cantabria Santander
  Deva Asturias Castrillón 7
  Pantorgas Asturias Tapia de Casariego 6,9
  Póo Asturias Llanes 5,2
  Herbosa Asturias Gozón 4,2
  Castrón Asturias Llanes 3
  Forcón Asturias El Franco 2,8
  Borizo Asturias Llanes 2,8
  Carmen Asturias Gozón 2,2
  Islona Asturias Llanes 2,1
  Tapia Asturias Tapia de Casariego 2
  Veiga Asturias Navia 2
  Ballota Asturias Llanes 1,1
  Arosa Pontevedra Isla de Arosa 632
  Cíes Pontevedra Vigo 434
  Ons Pontevedra Bueu 414
  Sálvora La Coruña Ribeira 188
  La Toja Pontevedra El Grove 110
  Sisargas La Coruña Malpica de Bergantiños 68
  Cortegada Pontevedra Villagarcía de Arosa 54
  Onza Pontevedra Bueu 32
  Tambo Pontevedra Poyo 28
  Estelas Pontevedra Nigrán 19
  Coelleira Lugo Vicedo 16
  Tourís Novo Pontevedra El Grove 15
  San Pedro La Coruña La Coruña 15
  Sagres La Coruña Ribeira 13,5
  Vionta La Coruña Ribeira 11,5
  Toralla Pontevedra Vigo 10,6
  Marma Pontevedra Sangenjo 10
  La Toja Pequeña Pontevedra Cambados 10
  Ansarón Lugo Xove 10
  Guidoiro Areoso Pontevedra Isla de Arosa 9
  A Creba La Coruña Muros 7,5
  Lobeiras La Coruña Carnota 7
  Centoleiras La Coruña Ribeira 6,5
  Beiro Pontevedra Cambados 6
  Farallóns Lugo Cervo 6
  Guidoiro Pedregoso Pontevedra Isla de Arosa 5,6
  Malveiras Pontevedra Villagarcía de Arosa 5,5
  Os Forcados La Coruña Carnota 5
  Santa Comba La Coruña Ferrol 5
  Noro La Coruña Ribeira 4
  Briñas Pontevedra Villagarcía de Arosa 4
  La Rúa La Coruña Ribeira 4
  San Simón Pontevedra Redondela 3
  Area Lugo Viveiro 3
  Pombeiro Pontevedra El Grove 2
  Santa Cruz La Coruña Oleiros 1,9
  Penedo da Ínsua Lugo Ribadeo 1,9
  Herbosa La Coruña Ribeira 1,6
  San Clemente Pontevedra Marín 1,4
  San Vicente La Coruña Ortigueira 1,3
  San Antón (Pontevedra) Pontevedra Redondela 1,2
  San Antón (La Coruña) La Coruña La Coruña 1,1
  Pancha Lugo Ribadeo 1,1
  Gavoteira La Coruña Ribeira 1,1
  Santa Catalina Ceuta Ceuta n/d
  Las Palomas Cádiz Tarifa n/d
  Isla de León Cádiz San Fernando n/d
  Trocadero Cádiz Puerto Real 524
  Sancti Petri Cádiz Chiclana de la Frontera 9,7
  Alborán Almería Almería 6,8
  San Sebastián Cádiz Cádiz 4,5
  Piedra Salmedina Cádiz Chipiona 0,08
  Piedra del Hombre Cádiz San Roque 0,02
  Isla Mayor Murcia San Javier 93,8
  Perdiguera Murcia San Javier 25,8
  Grosa Murcia San Javier 16,5
  El Ciervo Murcia Cartagena 16,3
  El Fraile Murcia Águilas 6,3
  Mazarrón Murcia Mazarrón 8
  Escombreras Murcia Cartagena 4
  Sujeto Murcia Cartagena 2,4
  Rondella Murcia Cartagena 2,2
  Las Palomas Murcia Cartagena 1,2
  Isla Plana Murcia Cartagena 1
  Tabarca Alicante Alicante 40,3
  Columbretes Castellón Castellón de la Plana 19
  Benidorm Alicante Benidorm 7,2
  Portichol Alicante Jávea 8,3
  Descubridor Alicante Jávea 2,5
  Medas Girona L'Estartit 22
  Port Lligat Girona Cadaqués 8,4
  Encalladora Girona Cadaqués 5,5
  S'Arenella Girona Cadaqués 2,5
  Castellar Girona Llançá 2,2
  Formigues Girona Palamós 1,8
  Isla de Buda Tarragona Sant Jaume d'Enveja 6km (longitud)
  Massa d'Or Girona Cadaqués 0,7
  Mallorca Balearene - 362 042
  Menorca Balearene - 69 439
  Ibiza Balearene - 57 104
  Formentera Balearene Formentera 8 320
  Cabrera Balearene Palma de Mallorca 1 153
  Dragonera Balearene Andraitx 252
  Espalmador Balearene Formentera 137
  Colón Balearene Mahón 58
  Isla del Aire Balearene San Luís 34
  Isla del Rey Balearene Mahón 4,4
  Tosqueta Balearene Mercadal 0,5
  Binicodrell Balearene Es Migjorn 0,4
  Tenerife Santa Cruz de Tenerife - 203 438
  Fuerteventura Las Palmas - 165 974
  Gran Canaria Las Palmas - 156 010
  Lanzarote Las Palmas - 84 594
  La Palma Santa Cruz de Tenerife - 70 832
  La Gomera Santa Cruz de Tenerife - 36 976
  Hierro Santa Cruz de Tenerife - 26 871
  La Graciosa Las Palmas Teguise 2 900
  Alegranza Las Palmas Teguise 1 030
  Isla de Lobos Las Palmas La Oliva 450
  Montaña Clara Las Palmas Teguise 148
  Roques de Anaga Santa Cruz de Tenerife Santa Cruz de Tenerife 10,0
  Roque de Garachico Santa Cruz de Tenerife Garachico 5,0
  Roque del Este Las Palmas Teguise 4,5
  Roques de Salmor Santa Cruz de Tenerife Frontera y Valverde 3,5
  Roque del Oeste Las Palmas Teguise 2,1
  Chafarinas Ingen - 52
  Islas Alhucemas Ingen - 30
  Peñón de Vélez de la Gomera Ingen - 190
  Perejil Ingen - -