Åpne hovedmenyen

Liste over presidentene for Sachsens landdag

Presidenten for Sachsens landdag er leder for delstatens parlament.

Kongeriket SachsenRediger

I KammerRediger
Bilde Navn
(født-død)
Embetstid
Presidenter
Gersdorf Ernst Gustav.jpg Ernst Gustav von Gersdorf
(1780-1843)
1833 – 1834
1836 – 1837
1839 – 1840
1842 – 1843
Albert von Carlowitz Lutherer.jpg Albert von Carlowitz
(1802-1874)
1845 – 1846
No image.png Friedrich Freiherr von Friesen
(1796-1871)
1847
No image.png Friedrich Ernst von Schönfels
(1796-1878)
1848
Joseph Hermann Gottlob.jpg Hermann Joseph
(1811-1869)
1849
Georgi Robert.jpg Robert Georgi
(1802-1869)
1849 – 1850
No image.png Friedrich Ernst von Schönfels
(1796-1878)
1850 – 1851
1851 – 1852
1854
1854 – 1855
1857 – 1858
1860 – 1861
1862
No image.png Friedrich Freiherr von Friesen
(1796-1871)
1863 – 1864
1866
1866 – 1868
1869 – 1870
No image.png Ludwig Freiherr von Zemen
(1812-1892)
1871 – 1873
1873 – 1874
1875 – 1876
1877 – 1878
1879 – 1880
1881 – 1882
1883 – 1884
1885 – 1886
1887 – 1888
1889
1889 – 1890
No image.png Richard Graf von Könneritz
(1828-1910)
1891 – 1892
1893 – 1894
1895 – 1896
1897 – 1898
1899 – 1900
1901 – 1902
1902
1903 – 1904
1904
1905 – 1906
No image.png Friedrich Graf Vitzthum von Eckstädt
(1855-1936)
1907 – 1908
1909 – 1910
1911 – 1912
1913 – 1914
1914
1915
1915 – 1917
1917 – 1918
II KammerRediger
Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Presidenter
Wilhelm Friedrich August von Leyßer 1771-1842 (01klein).jpg Wilhelm Friedrich August von Leyßer
(1771-1842)
1833 – 1834
No image.png Carl Friedrich Reiche-Eisenstuck
(1790-1864)
1836 – 1837
No image.png Karl Heinrich Haase
(1785-1868)
1839 – 1840
1842 – 1843
Alexander Karl Hermann Braun.jpg Karl Braun
(1807-1868)
1845 – 1846
1847
No image.png Franz Xaver Rewitzer
(1798-1869)
1848
Hensel Adolf Ernst.jpg Adolf Ernst Hensel
(1811-1862)
1849
No image.png Emil Cuno
(1805-1859)
1849 – 1850
No image.png Karl Heinrich Haase
(1785-1868)
1850 – 1851
1851 – 1852
1854
1854 – 1855
1857 – 1858
No image.png Ludwig Haberkorn
(1811-1901)
1859
1860 – 1861
1862
1863 – 1864
1866
1866 – 1868
1869 – 1870 Konservativ
Wilhelm Schaffrath (ca. 1873).jpg Wilhelm Michael Schaffrath
(1814-1893)
1871 – 1873 DFP
1873 – 1874
No image.png Ludwig Haberkorn
(1811-1901)
1875 – 1876 Konservativ
1877 – 1878
1879 – 1880 Konservativer Landesverein
1881 – 1882
1883 – 1884
1885 – 1886
1887
1887 – 1888
1889
1889 – 1890
Karl Gustav Ackermann.jpg Karl Gustav Ackermann
(1820-1901)
1891 – 1892 Konservativer Landesverein
1893 – 1894
1895 – 1896
1897 – 1898
No image.png Paul Mehnert
(1852-1922)
1899 – 1900 Konservativer Landesverein
1901 – 1902
1902
1903 – 1904
1904
1905 – 1906
1907 – 1909
Robert Sterl - Paul W. Vogel 1925.jpg Paul Vogel
(1845-1930)
1909 – 1910 NLP
1911 – 1912
1913 – 1914
1914
1915
1915 – 1917
1917 – 1918

Fristaten Sachsen 1918 –Rediger

Mandatperiode Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Presidenter
Sächsische Volkskammer Julius Fräßdorf (1903 retuschiert).jpg Julius Fräßdorf
(1857-1932)
1919 – 1920 SPD
1. valgperiode Julius Fräßdorf (1903 retuschiert).jpg Julius Fräßdorf
(1857-1932)
1920 – 1922 SPD
2. valgperiode No image.png Max Winkler
(1876-1946)
1922 – 1926 SPD
3. valgperiode No image.png Albert Schwarz
(1876-1929)
1926 – 1929 SPD
4. valgperiode No image.png Kurt Weckel
(1877-1956)
1929 – 1930 SPD
5. valgperiode 1930 – 1932
No image.png August Eckardt
(1871-1938)
1932 – 1933 DNVP
6. valgperiode No image.png Walter Dönicke
(1899-1945)
1933 – 1934 NSDAP
Beratende Versammlung Fotothek df pk 0000305 011 Pfingsten 1947.jpg Otto Buchwitz
(1879-1964)
1946 SED
1. valgperiode 1946 – 1950
2. valgperiode 1950 – 1952
1. valgperiode Erich Iltgen.jpg Erich Iltgen
(1940-)
1990 – 1994 CDU
2. valgperiode 1994 – 1999
3. valgperiode 1999 – 2004
4. valgperiode 2004 – 2009
5. valgperiode MatthiasRoesslerNah.jpg Matthias Rößler
(1955-)
2009 – 2014 CDU
6. valgperiode 2014 –

KilderRediger