Åpne hovedmenyen

Liste over medaljevinnere under verdensmesterskapene i hurtigløp på skøyter for universiteter

Liste over medaljevinnere under verdensmesterskapene i hurtigløp på skøyter for universiteter som omfatter alle verdensmesterskap i hurtigløp på skøyter som organiseres av Fédération Internationale du Sport Universitaire (FISU). Det første offisielle verdensmesterskapet ble avholdt på Tor Cos i Zakopane i Polen den 17.21. desember 2012. Verdensmesterskapene avholdes annethvert kalenderår uavhengig av skøytesesong.

Det konkurreres over enkeltdistanser (500 meter (tidligere 2×500 meter), 1 000 meter og 1 500 meter for begge kjønn, samt 2 langdistanser for hvert kjønn 3 000 meter og 5 000 meter for kvinner og 5 000 meter og 10 000 meter for menn), fellesstart og lagkonkurranser (lagsprint og lagtempo).

Innhold

KvinnerRediger

500 meterRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2012   Zakopane   Ksenija Sadovskaja 82.390 MR
(41,31 MR41,08 MR)
  Luiza Złotkowska 82.500
(41,4241,08 MR)
  Rikke Jeppsson 84.360
(42,4541,91)
2014   Almaty   Julija Kozyreva 77.900 MR
(39,06 MR38,84 MR)
  Irina Arsjinova 78.820
(39,4239,40)
  Marija Sizova 80.970
(40,5940,38)
2016   Baselga di Pinè   Li Qishi 78.840
(39,4339,41)
  Arisa Tsujimoto 79.650
(39,8639,79)
  Nana Takahashi 81.170
(40,6440,53)
2018   Minsk   Miku Asano 39,48   Rio Yamada 39,61   Kaja Ziomek 39,86

1 000 meterRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2012   Zakopane   Natalia Czerwonka 1.20,45 MR   Luiza Złotkowska 1.20,64   Tatjana Sokirko 1.23,05
2014   Almaty   Irina Arsjinova 1.19,31 MR   Katarzyna Woźniak 1.19,78   Marija Sizova 1.20,00
2016   Baselga di Pinè   Li Qishi 1.20,33   Arisa Tsujimoto 1.23,36   Olesja Tsjernega 1.24,69
2018   Minsk   Rio Yamada 1.18,62 MR   Miku Asano 1.19,25   Andżelika Wójcik 1.20,40

1 500 meterRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2012   Zakopane   Martina Sáblíková 2.03,20 MR   Natalia Czerwonka 2.04,66   Katarzyna Woźniak 2.09,20
2014   Almaty   Katarzyna Woźniak 2.01,73 MR   Marina Zujeva 2.02,52   Jelena Sokhrjakova 2.02,98
2016   Baselga di Pinè   Katarzyna Woźniak 2.02,72   Nana Takahashi 2.03,09   Olesja Tsjernega 2.05,37
2018   Minsk   Rio Yamada 2.02,05   Jelena Jeranina 2.04,00   Paulien Verhaar 2.05,52

3 000 meterRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2012   Zakopane   Martina Sáblíková 4.09,22 MR   Luiza Złotkowska 4.24,24   Marit Fjellanger Bøhm 4.30,24
2014   Almaty   Katarzyna Woźniak 4.19,18   Marina Zujeva 4.20,74   Jelena Sokhrjakova 4.21,64
2016   Baselga di Pinè   Nana Takahashi 4.24,16   Urszula Włodarczyk 4.29,66   Willemijn Cnossen 4.30,83
2018   Minsk   Magdalena Czyszczoń 4.21,11   Paulien Verhaar 4.22,53   Jelena Jeranina 4.25,50

5 000 meterRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2012   Zakopane   Martina Sáblíková 7.09,98 MR   Camilla Farestveit 7.49,16   Jelena Urvantseva 7.49,42
2014   Almaty   Aleksandra Goss 7.36,71   Tatjana Usjakova 7.38,86   Jelena Sokhrjakova 7.40,10
2016   Baselga di Pinè   Nana Takahashi 7.39,15   Magdalena Czyszczoń 7.40,17   Angelika Fudalej 7.49,57
2018   Minsk   Magdalena Czyszczoń 7.32,82   Paulien Verhaar 7.33,95   Gloria Malfatti 7.34,48

FellesstartRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2014   Almaty   Olesja Tsjernega 60 p
(9.22,31)
  Marina Zujeva 51 p
(9.22,37)
  Aleksandra Goss 33 p
(9.22,40)
2016   Baselga di Pinè   Annemarie Boer 60 p
(?)
  Olesja Tsjernega 40 p
(?)
  Jessica Merkens 22 p
(?)
2018   Minsk   Magdalena Czyszczoń 61 p
(9.42,72)
  Gloria Malfatti 45 p
(9.42,79)
  Andżelika Wójcik 23 p
(9.45,13)

LagsprintRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2016   Baselga di Pinè   Russland
1.35,05 MR   Polen
1.35,42   Nederland
1.36,68
2018   Minsk   Russland
1.33,33 MR   Polen
1.33,35   Nederland
1.34,98

LagtempoRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2012   Zakopane   Polen
3.18,88 MR   Kasakhstan
3.19,43   Norge
3.26,84
2014   Almaty   Polen 3.12,75 MR   Russland 3.17,22   Nederland 3.22,45
2016   Baselga di Pinè   Polen
3.13,70   Nederland
3.17,57   Russland
3.19,42
2018   Minsk   Nederland
3.17,48   Russland
3.18,72   Kina
3.24,23

MennRediger

500 meterRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2012   Zakopane   Artur Nogal 73.490 MR
(36,76 MR36,73 MR)
  Maciej Biega 73.580
(36,8136,77)
  Even Johansen 73.960
(37,1336,83)
2014   Almaty   Mirko Nenzi 70.550 MR
(35,25 MR35,30)
  Artur Nogal 70.740
(35,4635,28)
  Sung Ching-yang 70.940
(35,6735,27)
2016   Baselga di Pinè   Mirko Nenzi 71.760
(35,9435,82)
  Sung Ching-yang 71.980
(36,0535,93)
  Yuto Fujino 72.130
(36,0436,09)
2018   Minsk   Tatsuya Shinhama 34,93 MR   Ignat Golovatsjuk 35,58   Artjom Krikunov 35,84

1 000 meterRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2012   Zakopane   Jan Szymański 1.12,78 MR   Even Johansen 1.12,79   Espen Tveit 1.13,37
2014   Almaty   Mirko Nenzi 1.11,08 MR   Piotr Michalski 1.11,10   Fjodor Mezentsev 1.11,55
2016   Baselga di Pinè   Mirko Nenzi 1.11,40   Yuto Fujino 1.11,53   Konrád Nagy 1.11,97
2018   Minsk   Tatsuya Shinhama 1.10,81 MR   Ignat Golovatsjuk 1.10,88   Danila Bobyr 1.11,11

1 500 meterRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2012   Zakopane   Jan Szymański 1.50,25 MR   Espen Tveit 1.52,66   Maksim Baklasjkin 1.53,44
2014   Almaty   Jan Szymański 1.47,32 MR   Dmitrij Fjodotov 1.50,73   Mirko Nenzi 1.51,38
2016   Baselga di Pinè   Konrád Nagy 1.51,22   Linus Heidegger 1.52,07   Adrian Wielgat 1.52,19
2018   Minsk   Ivan Arzhanikov 1.49,23   Victor Lobas 1.50,02   Demjan Gavrilov 1.50,77

5 000 meterRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2012   Zakopane   Jan Szymański 6.58,49 MR   Martin Bjertnes 7.04,59   Zdeněk Haselberger 7.05,60
2014   Almaty   Jan Szymański 6.43,96 MR   Michele Malfatti 6.47,09   Adrian Wielgat 6.51,69
2016   Baselga di Pinè   Davide Ghiotto 6.42,21 MR   Ryosuke Tsuchiya 6.44,17   Adrian Wielgat 6.49,07
2018   Minsk   Davide Ghiotto 6.30,66 MR   Michele Malfatti 6.36,91   Dmitrij Morozov 6.42,94

10 000 meterRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2012   Zakopane   Martin Bjertnes 14.20,53 MR   Sebastian Druszkiewicz 14.32,98   Pavel Kulma 14.36,24
2014   Almaty   Sebastian Druszkiewicz 14.33,52   Simon Borsen 14.34,39   Adrian Wielgat 14.38,74
2016   Baselga di Pinè   Davide Ghiotto 13.47,71 MR   Ryosuke Tsuchiya 14.09,98   Linus Heidegger 14.21,56
2018   Minsk   Davide Ghiotto 13.16,69 MR   Michele Malfatti 13.36,12   Aljaksei Kirpitsjnik 13.57,95

FellesstartRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2014   Almaty   Alexandr Razorjonov 60 p
(8.06,56)
  Alessio Trentini 40 p
(8.07,25)
  Mirko Nenzi 20 p
(8.07,93)
2016   Baselga di Pinè   Riccardo Bugari 67 p
(?)
  Armin Hager 40 p
(?)
  Marcin Bachanek 20 p
(?)
2018   Minsk   Ignat Golovatsjuk 60 p
(8.13,77)
  Marcin Bachanek 40 p
(8.13,94)
  Jeroen Janissen 20 p
(8.14,31)

LagsprintRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2016   Baselga di Pinè   Italia
1.22,79 MR   Polen
1.25,08   Russland
1.25,48
2018   Minsk   Russland
1.23,44   Polen
1.24,62   Kasakhstan
1.25,27

LagtempoRediger

År Sted Gull Sølv Bronse
2012   Zakopane   Norge
4.01,74 MR   Polen
4.04,11   Kasakhstan
4.10,40
2014   Almaty   Polen 3.56,82 MR   Italia 3.57,65   Norge 4.01,71
2016   Baselga di Pinè   Italia
3.57,82   Polen
4.03,05   Russland
4.06,61
2018   Minsk   Italia
3.53,11 MR   Kasakhstan
3.56,36   Nederland
3.57,97

Eksterne lenkerRediger

For Zakopane 2012
For Almaty 2014
For Baselga di Pinè 2016
For Minsk 2018