Liste over kommuner i Latvia

Liste over kommuner i Latvia er en oversikt over den administrative inndelingen av Latvia. Det er ni bykommuner og 110 kommuner i landet, som har ett nivå under riksnivået. Før kommunalreformen i 2009 fantes det to nivåer, med fylker mellom riksnivået og kommunene.

Kommunekart over Latvia

ByerRediger

De ni byene med folketall per 2011 er: [1]

By Folketall (2011)
Rīga 658 640
Daugavpils 93 312
Jelgava 59 511
Jēkabpils 24 635
Jūrmala 50 840
Liepāja 76 731
Rēzekne 32 328
Valmiera 25 130
Ventspils 38 750

KommunerRediger

De 110 kommunene med folketall per 2011 er:[1]

Kommune Folketall (2011)
Aizkraukle kommune 8 984
Jaunjelgava kommune 5 797
Pļaviņas kommune 5 680
Koknese kommune 5 445
Nereta kommune 3 878
Skrīveri kommune 3 708
Alūksne kommune 17 177
Ape kommune 3 834
Balvi kommune 14 154
Viļaka kommune 5 665
Baltinava kommune 1 177
Rugāji kommune 2 363
Bauska kommune 25 561
Iecava kommune 9 059
Rundāle kommune 3 698
Vecumnieki kommune 8 786
Cēsis kommune 18 246
Līgatne kommune 3 684
Amata kommune 5 667
Jaunpiebalga kommune 2 390
Priekuļi kommune 8 365
Pārgauja kommune 3 953
Rauna kommune 3 592
Vecpiebalga kommune 4 161
Daugavpils kommune 25 127
Ilūkste kommune 7 994
Dobele kommune 22 216
Auce kommune 7 345
Tērvete kommune 3 687
Gulbene kommune 22 794
Jelgava kommune 24 649
Ozolnieki kommune 9 753
Jēkabpils kommune 5 087
Aknīste kommune 2 967
Viesīte kommune 4 133
Krustpils kommune 6 086
Salaspils kommune 22 391
Krāslava kommune 17 506
Dagda kommune 8 286
Aglona kommune 3 930
Kuldīga kommune 24 850
Skrunda kommune 5 313
Alsunga kommune 1 470
Aizpute kommune 9 265
Durbe kommune 3 048
Grobiņa kommune 9 345
Pāvilosta kommune 2 850
Priekule kommune 5 837
Nīca kommune 3 579
Rucava kommune 1 814
Vaiņode kommune 2 613
Limbaži kommune 17 781
Aloja kommune 5 316
Salacgrīva kommune 8 323
Ludza kommune 14 226
Kārsava kommune 6 278
Zilupe kommune 3 353
Cibla kommune 2 875
Madona kommune 25 118
Cesvaine kommune 2 802
Lubāna kommune 2 537
Varakļāni kommune 3 560
Ērgļi kommune 3 193
Ogre kommune 36 202
Ikšķile kommune 8 798
Ķegums kommune 5 735
Lielvārde kommune 10 388
Preiļi kommune 10 696
Līvāni kommune 12 496
Riebiņi kommune 5 536
Vecvārkava kommune 2 113
Rēzekne kommune 28 208
Viļāni kommune 6 409
Baldone kommune 5 478
Ķekava kommune 21 913
Olaine kommune 20 116
Salaspils kommune 22 391
Saulkrasti kommune 5 855
Sigulda kommune 16 729
Inčukalns kommune 7 935
Ādaži kommune 10 027
Babīte kommune 9 408
Carnikava kommune 6 712
Garkalne kommune 7 768
Krimulda kommune 5 323
Mālpils kommune 3 626
Mārupe kommune 15 950
Ropaži kommune 6 904
Sēja kommune 2 293
Stopiņi kommune 10 096
Saldus kommune 25 604
Brocēni kommune 6 233
Talsi kommune 31 219
Dundaga kommune 4 228
Mērsrags kommune 1 638
Roja kommune 3 972
Tukums kommune 30 614
Kandava kommune 8 885
Engure kommune 7 575
Jaunpils kommune 2 450
Valka kommune 9 299
Smiltene kommune 13 078
Strenči kommune 3 827
Kocēni kommune 6 311
Mazsalaca kommune 3 460
Rūjiena kommune 5 577
Beverīna kommune 3 260
Burtnieki kommune 8 307
Naukšēni kommune 1 987
Ventspils kommune 12 139

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger