Åpne hovedmenyen

Liste over Württembergs regenter

Wikimedia-listeartikkel
Våpenskjoldet til ætten Württemberg, på en port på en av familiens nåværende residenser, Schloss Altshausen i Altshausen, Tyskland

Dette er en liste over regenter i den tyske staten Württemberg, frem til det regjerende dynastiet ble avsatt i 1918.

Grever av Württemberg til 1495Rediger

 
Våpenskjoldet til grevene av Württemberg

Ved Nürtingen-traktaten ble grevskapet Württemberg delt i to separate linjer. Württemberg-Stuttgart med hovedstaden Stuttgart og Württemberg-Urach med hovedstaden Urach.

Württemberg-Stuttgart-linjenRediger

Württemberg-Urach-linjenRediger

Ved Münsingen-traktaten ble to ulike linjer gjenforent under Eberhard V 1482. Eberhard fikk hertugtittelen i 1495.

Hertuger av Württemberg 1495-1803Rediger

 
Våpenskjold tatt i bruk av Eberhard I i 1495, da Württemberg ble et hertugdømme
Kurfyrster av Württemberg
Württembergdynastiet
Bilde Navn Regjerte fra til Kommentar
  Eberhard I 1495 1496
  Eberhard II 1496 1498
  Ulrich 1498 1519 Avsatt.
Württemberg annektert av Østerrike 1519-1534
  Ulrich 1534 1550 Gjeninnsatt
  Christoph 1550 1568
Ludvig 1568 1593
  Fredrik I 1593 1608
  Johan Fredrik 1608 1628
  Eberhard III 1628 1674
  Vilhelm Ludvig 1674 1677
  Eberhard Ludvig 1677 1733
  Karl I Alexander 1733 1737 Regjerte over kongeriket Serbia fra 1720
  Karl II Eugen 1737 1793
Ludvig Eugen 1793 1795
  Fredrik II Eugen 1795 1797
  Fredrik II 1797 1803 I 1803 ble hertugen av Württemberg gjort til kurfyrste av det hellige romerske riket. I 1806 ble imperiet oppløst, og kurfyrsten av Württemberg ble en uavhengig monark med tittelen «konge».

Kurfyrster av Württemberg 1803-1806Rediger

Kurfyrster av Württemberg
Württembergdynastiet
Bilde Navn Regjerte fra til Kommentar
  Fredrik I
Friedrich I
1. januar 1806 30. oktober 1816 Ble konge av Württemberg.

Konger av Württemberg 1806-1918Rediger

Utdypende artikkel: Kongeriket Württemberg

Konger av Württemberg
Württembergdynastiet
Bilde Navn Regjerte fra til Kommentar
  Fredrik I
Friedrich I
1. januar 1806 30. oktober 1816
  Vilhelm I
Wilhelm I
30. oktober 1816 25. juni 1864 Sønn av Fredrik I.
  Karl I
25. juni 1864 6. oktober 1891 Sønn av Vilhelm I. Blei underlagt prøyssisk overherredømme da det blei en del av Det tyske rike i 1871.
  Vilhelm II
Wilhelm II
6. oktober 1891 29. november 1918 Nevø av Karl I. Siste regjerende monark av Württemberg. Måtte gå av som konge etter De tyske revolusjonene i 1918.

Overhoder for huset Württemberg siden 1918Rediger

Følgen av regenter i huset Württemberg eksisterer fortsatt, selv om de ikke innehar noen politisk rolle.

Se ogsåRediger