Liste over Prince Edward Islands viseguvernører

Wikimedia-listeartikkel

Prince Edward Islands viseguvernør (engelskLieutenant Governor of Prince Edward Island) er den canadiske monarkens visekongelige representant i denne provinsen. Embetet ble innstiftet av William Pitts regjering i 1786. Den nåværende utgaven av embetet ble innstiftet i 1873, da Prince Edward Island trådte inn i Den canadiske konføderasjonen.

ListeRediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Monark
Lieutenant Governor of Prince Edward Island
(Prince Edward Islands viseguvernør)
  William Cleaver Francis Robinson [a]
(1834–1897)
1873–1874 Victoria
  Robert Hodgson
(1798–1880)
1874–1879
  Thomas Heath Haviland
(1822–1895)
1879–1884
  Andrew Archibald Macdonald
(1829–1912)
1884–1889
  Jedediah Slason Carvell
(1832–1894)
1889–1894
(døde)
Administrator of the Government of Prince Edward Island
(Administrator for Prince Edward Islands regjering)
  William Wilfred Sullivan
(1839–1920)
Chief Justice of Prince Edward Island
1894 Victoria
Lieutenant Governor of Prince Edward Island
(Prince Edward Islands viseguvernør)
  George William Howlan
(1835–1901)
1894–1899 Victoria
  Peter Adolphus McIntyre
(1840–1910)
1899–1904
Edvard VII
  Donald Alexander MacKinnon
(1863–1928)
1904–1910
Georg V
  Benjamin Rogers
(1837–1923)
1910–1915
  Augustine Colin Macdonald
(1837–1919)
1915–1919
(døde)
Administrator of the Government of Prince Edward Island
(Administrator for Prince Edward Islands regjering)
  John Alexander Mathieson
(1863–1947)
Chief Justice of Prince Edward Island
1919 Georg V
Lieutenant Governor of Prince Edward Island
(Prince Edward Islands viseguvernør)
  Murdock MacKinnon
(1865–1944)
1919–1924 Georg V
  Frank Richard Heartz
(1871–1955)
1924–1930
  Charles Dalton
(1850–1933)
1930–1933
(døde)
Administrator of the Government of Prince Edward Island
(Administrator for Prince Edward Islands regjering)
  John Alexander Mathieson
(1863–1947)
Chief Justice of Manitoba
1933 Georg V
Lieutenant Governor of Prince Edward Island
(Prince Edward Islands viseguvernør)
  George Des Brisay de Blois
(1887–1964)
1933–1939 Georg V
Edvard VIII
Georg VI
  Bradford William LePage
(1876–1958)
1939–1945
  Joseph Alphonsus Bernard
(1881–1962)
1945–1950
  Thomas William Lemuel Prowse [b]
(1888–1973)
1950–1958
Elizabeth II
  Frederick Walter Hyndman
(1904–1995)
31. mars 1958–1. august 1963
  Willibald Joseph MacDonald
(1897–1977)
1963–1969
  John George MacKay
(1893–1974)
1969–1974
(døde)
Administrator of the Government of Prince Edward Island
(Administrator for Prince Edward Islands regjering)
  Charles St. Clair Trainor
(1901–1978)
Chief Justice of Prince Edward Island
1974 Elizabeth II
Lieutenant Governor of Prince Edward Island
(Prince Edwards Islands viseguvernør)
  Gordon Lockhart Bennett
(1912–2000)
1974–1980 Elizabeth II
  Joseph Aubin Doiron
(1922–1995)
1980–1985
  Lloyd MacPhail
(1920–1995)
1985–1990
  Marion Reid
(1929–)
1990–1995
  Gilbert Ralph Clements
(1928–)
1995–2001
  Léonce Bernard
(1943–2013)
2001–2006
  Barbara Oliver Hagerman
(1943–2016)
2006–2011
  H. Frank Lewis
(1939–)
2011–2017
  Antoinette Perry
(?–)
2017–

FotnoterRediger

  1. ^ Robert Hodgson fungerte som viseguvernør for William Cleaver Francis Robinson 1873–1874.
  2. ^ William J.P. Mac Millan (1881–1957) ble utnevnt til Prince Edward Islands viseguvernør 22. november 1957, men døde 7. desember 1957, før han ble tatt i ed.

KilderRediger