Liste over New Brunswicks statsministre

Wikimedia-listeartikkel

New Brunswicks statsminister (engelskPremier of New Brunswick, franskPremier ministre du Nouveau-Brunswick (hvis mann), Première ministre du Nouveau-Brunswick (hvis kvinne)) er denne canadiske provinsens førsteminister. Embetet ble innstiftet i 1854, da den daværende britiske kronkolonien New Brunswick fikk en «ansvarlig regjering».

ListeRediger

Kolonien New Brunswick (1854–1867)Rediger
Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Ref.
  Charles Fisher
(1808–1880)
1. november 1854–mai 1856 [1]
  John Hamilton Gray
(1814–1889)
21. juni 1856–juni 1857 [2]
  Charles Fisher
(1808–1880)
1. juni 1857–19. mars 1861 [1]
  Samuel Leonard Tilley
(1818–1896)
19. mars 1861–mars 1865 [3]
  Albert J. Smith
(1822–1883)
21. september 1865–14. april 1866 [4]
  Peter Mitchell
(1824–1899)
April 1866–august 1867 [5]
Provinsen New Brunswick (1867–1931)Rediger
Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Ref.
  Andrew R. Wetmore
(1820–1892)
16. august 1867–25. mai 1870 [6]
  George E. King
(1839–1901)
9. juni 1870–21. februar 1871 [7]
  George L. Hathaway
(1813–1872)
22. februar 1871–5. juli 1872
(døde)
[8]
  George E. King
(1839–1901)
5. juli 1870–3. mai 1878 [7]
  John James Fraser
(1829–1896)
Juni 1878–25. mai 1882 [9]
  Daniel L. Hanington
(1835–1909)
25. mai 1882–februar 1883 [10]
  Andrew George Blair
(1844–1907)
3. mars 1883–17. juli 1896 [11]
  James Mitchell
(1843–1897)
17. juli 1896–29. oktober 1897 [12]
  Henry R. Emmerson
(1853–1914)
29. oktober 1897–31. august 1900 [13]
  Lemuel J. Tweedie
(1849–1917)
1. september 1900–2. mars 1907 [14]
  William Pugsley
(1850–1925)
6. mars 1907–31. mai 1907 [15]
  Clifford W. Robinson
(1866–1944)
31. mai 1907–24. mars 1908 [16]
  John Douglas Hazen
(1860–1937)
24. mars 1908–10. oktober 1911 [17]
  James Kidd Flemming
(1868–1927)
16. oktober 1911–6. desember 1914 [18]
  George Clarke
(1857–1917)
6. desember 1914–1. februar 1917 [19]
  James A. Murray
(1864–1960)
1. februar 1917–4. april 1917 [20]
  Walter E. Foster
(1873–1947)
4. april 1917–1. februar 1923 [21]
  Peter J. Veniot
(1863–1936)
28. februar 1923–10. september 1925 [22]
  John B.M. Baxter
(1868–1946)
14. september 1925–mai 1931 [23]
Provinsen New Brunswick (1931–)Rediger

      Conservative Party of New Brunswick → Progressive Conservative Party of New Brunswick       New Brunswick Liberal Association

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Ref.
  Charles D. Richards
(1879–1956)
Mai 1931–juni 1933 Conservative Party of New Brunswick [24]
  Leonard P.D. Tilley
(1870–1947)
Juni 1933–12. juli 1935 Conservative Party of New Brunswick [25]
  A. Allison Dysart
(1880–1962)
16. juli 1935–13. mars 1940 New Brunswick Liberal Association [26]
  John B. McNair
(1889–1968)
13. mars 1940–8. oktober 1952 New Brunswick Liberal Association [27]
  Hugh John Flemming
(1899–1982)
8. oktober 1952–12. juli 1960 Progressive Conservative Party of New Brunswick [28]
  Louis Joseph Robichaud
(1925–2005)
12. juli 1960–12. november 1970 New Brunswick Liberal Association [29]
  Richard Bennett Hatfield
(1931–1991)
12. november 1970–27. oktober 1987 Progressive Conservative Party of New Brunswick [30]
  Francis Joseph McKenna
(1948–)
27. oktober 1987–13. oktober 1997 New Brunswick Liberal Association [31]
  Joseph Raymond Frenette
(1935–2018)
14. oktober 1997–14. mai 1998 New Brunswick Liberal Association [32]
  Camille Thériault
(1955–)
14. mai 1998–21. juni 1999 New Brunswick Liberal Association [33]
  Bernard Lord
(1965–)
21. juni 1999–3. oktober 2006 Progressive Conservative Party of New Brunswick [34][35]
  Shawn Graham
(1968–)
3. oktober 2006–12. oktober 2010 New Brunswick Liberal Association [35]
  David Alward
(1959–)
12. oktober 2010–7. oktober 2014 Progressive Conservative Party of New Brunswick [35]
  Brian Gallant
(1982–)
7. oktober 2014–9. november 2018 New Brunswick Liberal Association [35]
  Blaine Higgs
(1954–)
9. november 2018– Progressive Conservative Party of New Brunswick [35]

ReferanserRediger

  1. ^ a b «Fisher, Charles (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  2. ^ «Gray, John Hamilton (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2008. 
  3. ^ «Tilley, Samuel Leonard (Hon. Sir)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2008. 
  4. ^ «Smith, Albert James (Hon. Sir)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2008. 
  5. ^ «Mitchell, Peter (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2008. 
  6. ^ «Wetmore, Andrew Rainsford (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  7. ^ a b «King, George Edwin (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  8. ^ «Hatheway, George Luther (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  9. ^ «Fraser, John James (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  10. ^ «Hanington, Daniel Lionel (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  11. ^ «Blair, Andrew George (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  12. ^ «Mitchell, James (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  13. ^ «Emmerson, Henry Robert (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  14. ^ «Tweedie, Lemuel John (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  15. ^ «Pugsley, William (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  16. ^ «Robinson, Clifford William (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  17. ^ «Hazen, John Douglas (Hon. Sir)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  18. ^ «Flemming, James Kidd (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  19. ^ «Clarke, George Johnson (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  20. ^ «Murray, James Alexander (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  21. ^ «Foster, Walter Edward (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  22. ^ «Veniot, Pierre John (P.J.) (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  23. ^ «The Hon. John Babington Macaulay Baxter, P.C., K.C., M.P.». Parliament of Canada. Besøkt 7. november 2020. 
  24. ^ «Richards, Charles Dow (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  25. ^ «Tilley, Leonard Percy de Wolfe (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  26. ^ «Dysart, Albert Allison (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  27. ^ «McNair, John Babbitt (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  28. ^ «Flemming, Hugh John (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 7. november 2020. 
  29. ^ «Robichaud, Louis Joseph (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 8. november 2020. 
  30. ^ «Hatfield, Richard Bennett (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 8. november 2020. 
  31. ^ «McKenna, Francis Joseph (Frank) (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 8. november 2020. 
  32. ^ «Frenette, Joseph Raymond (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 8. november 2020. 
  33. ^ «Thériault, Camille Henri (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 8. november 2020. 
  34. ^ «Lord, Bernard Joseph (Hon.)» (PDF). Government of New Brunswick. Besøkt 8. november 2020. 
  35. ^ a b c d e «New Brunswick». World Statesmen.org. Besøkt 9. november 2020. 

Eksterne lenkerRediger