Liste over NGP-race i Arendal

Liste over NGP-race i Arendal er en resultatliste over Class One-båtrace holdt av Norwegian Grand Prix i Arendal.

NGP 2009 – «Foresti & Suardi – Roscioli Hotels 8»

1994Rediger

  • Vinner:   Dubai - Victory Team - Saeed Al Tayer / Felix Serralles
  • Pole Position: Norge – BP Valentino – Andreas Ove Ugland / Jann Hillestad

1995Rediger

  • Vinner:   Italia - Ferretti - Vincenzo Polli / Luca Ferrari
  • Pole Position:   Italia - Bilba - Lamberto Leoni / Edoardo Polli

1996Rediger

  • Vinner:   Dubai - Victory Team - Saeed Al Tayer / Felix Serralles
  • Pole Position:   Italia - Bilba - Lamberto Leoni / Edoardo Polli

1997Rediger

1998Rediger

  • Vinner:   Dubai - Victory Team - Ali Nasser / Randy Scism
  • Pole Position:   Italia - Bilboa - Laith Pharaon / Edoardo polli

1999Rediger

  • Vinner:   USA - US1 - Matt Alcone / Jerry Gilbreath
  • Pole Position:   Dubai - Victory Team - Saeed Al Tayer / Felix Serralles

2000Rediger

  • Vinner:   Dubai - Victory Team - Ali Nasser / Khalfan Harib
  • Pole Position:   Dubai - Victory Team - Mohammed Al Marri / Saeed Al Tayer

2001Rediger

2006Rediger

 
«Spirit of Dubai» i NGP 2010
  • Vinner:   Norge - Jotun - Christian Zaborowski / Jørn Tandberg
  • Pole Position:   England - King of Shaves Chris Parsonage / James Sheppard

2007Rediger

 
Den norske Class One-båten «Jotun» i NGP 2007

NGP 2007 var det 10. NGP og ble holdt i Arendal. 150 000 mennesker besøkte byen i løpet av helgen, og over 100 aviser og magasiner var akkreditert til båtracet. 650 frivillige deltok. Den norske båten Jotun, som eies av Andreas Ove Ugland, og ble ført av Christian Zaborowski, måtte avbryte da den kjørte over en bøye og fikk kjetting i propellen. Bjørn Rune Gjelsten i båten Spirit of Norway kom på 6.-plass. Victory-teamet fra De forente arabiske emirater vant racet.[1]

2008Rediger

NGP 2008 ble avholdt i Arendal og ble vunnet av Inge Brigt Aarbakke og Jørn Tandberg i den norske båten Jotun. Båten passerte Victory 7 (De forente arabiske emirater) etter 12 av 17 runder, og Jotun-båten holdt ledelsen helt til mål. Tandberg vant også i Arendal i 2006. Jotun vant med 13,3 sekunder foran Victory 7. Victory 1 kom på 3.-plass.[2]

 
«Jotun» passerer «Victory 1», Arendal Grand Prix 2008

Resultater NGP i Arendal 2008[3]

  1.   Norge - «Jotun 90» - IB Aarbakke (Norge) / J Tandberg (Norge) - 00.57.47,20
  2.   Dubai - «Victory 7» - A Al Mehairbi (UAE) / JM Sanchez (Frankrike) +00.13,30
  3.   Dubai - «Victory 1» - M Al Marri (UAE) / N Bin Hendi (UAE) + 00.22,89
  4.   Qatar - «Qatar 96» - H Al-Thani (Qatar) / S Curtis (England) + 00.26,19
  5.   Qatar - «Qatar 95» - A Al-Sulaiti (Qatar) / M Nicolini (Italia) + 01.40,78
  6.   Australia - «Maritimo» – T Barry-Cotter (Australia) / PV Nilsen (Norge) + 02.46,30
  7.   Qatar - «Foresti & Suardi 8» - K Selmer (Norge) / G Montavoci (Italia) + 1runde
  8.   Spania - «Roscioli Hotels Roma 88» - S Carrasco (Spania) / D Cirilli (Spania) + 2runder
  •   Qatar - «Qatar 9» - M Al-Nassr (Qatar) / L Nicolini (Italia) – avbrøt
  •   Italia - «SeveneleveN 18» - G Manuzzi (Italia) / N Giorgi (Italia) – avbrøt

2009Rediger

 
«Victory» 1, vinner NGP 2009

Resultater NGP i Arendal 2009[4]

  1.   Dubai - «Victory 1» - M Al Mehairi (UAE) / JM Sanchez (Frankrike) - 58.17.06
  2.   Australia - «Maritimo 11» - T Barry-Cotter (Australia) / PV Nilsen (Norge) + 1.28.95
  3.   Australia - «Maritimo 12» - G Manuzzi (San Marino) / P McGrath (New Zealand) + 02.07.17
  4.   Qatar - «Foresti & Suardi - Roscioli Hotels 8» - G Soave (Italia) / G Montavoci (Italia) + 1 runde
  5.   Dubai - «Fazza 3» - A Al Zafeen (UAE) / N Bin Hendi (UAE) + 3 runder
  6.   Norge - «Welmax 90» - K O Selmer (Norge) / J Tandberg (Norge) + 5 runder
  •   Qatar - «Qatar 95» - A Al-Sulaiti (Qatar) / M Nicolini (Italia) - avbrøt
  •   Qatar - «Qatar 96» - H Al-Thani (Qatar) / S Curtis (Storbritannia) - avbrøt
  •   Italia - «Giorgioffshore 18» – C Zaborowski (Norge) / N Giorgi (Italia) - avbrøt

2010Rediger

 
«Welmax 90» i NGP 2010

Racet ble avholdt 16. – 18 juli, og en ny VM-sang, «King of Seven Seas», ble fremført av Jørn Lande i Pollen. Racet var amputert med kun seks båter, blant annet på grunn av at Sjeik Hassan trakk sine båter fra Qatar, grunnet at en klage ikke ble tatt til følge før etter lang tid, da Victory-båtene hadde presset båtene hans i starten i Arendal i 2009.

Resultater NGP i Arendal 2009 – Race 1:

  1.   Dubai - «Fazza 3» - Arif Saif Al Zafeen / Nadir Bin Hendi (Victory Team) 00.30.14,01
  2.   Norge - «Welmax 90» - Jørn Tandberg / Kolbjørn Selmer (Welmax Offshore Racing) + 00.08,42
  3.   Dubai - «Spirit of Dubai 7» G.Manuzzi / G.Carpitella (Spirit of Dubai) + 01.19,49
  4.   Dubai - «Fazza 1» - Abdullah Al Mehairi / Mohammed Al Marri (Victory Team) + 02.22,52
  5.   Norge - «Relekta 91» - Paul Gaisir / Christian Zaborowski (Zabo Racing) + 03.02,86
  •   Italia - «Primatist 74» - Nicola Giorgi og Guido Capellini (Giorgi Offshore) startet ikke

Resultater NGP i Arendal 2009 – Race 2:

  1.   Dubai - «Fazza 3» - Arif Saif Al Zafeen / Nadir Bin Hendi (Victory Team) 00.43.23,23
  2.   Dubai - «Spirit of Dubai 7» - G.Manuzzi / G.Carpitella (Spirit of Dubai) + 00.03,14
  3.   Dubai - «Fazza 1» - Abdullah Al Mehairi / Mohammed Al Marri (Victory Team) + 02.37,11
  •   Norge - «Welmax 90» - Jørn Tandberg / Kolbjørn Selmer (Welmax Offshore Racing) avbrøt
  •   Norge - «Relekta 91» - Paul Gaisir / Christian Zaborowski (Zabo Racing) avbrøt
  •   Italia - «Primatist 74» - Nicola Giorgi og Guido Capellini (Giorgi Offshore) startet ikke

2011Rediger

Racet ble avholdt helgen 15. – 17. juli. Elleve båter var påmeldt til start, ti møtte opp, ni startet. «Spirit of Qatar 96» vant Speed Run på fredagen. Søndagens race ble avlyst grunnet dårlige værforhold.

  • Pole Position   Dubai - «Victory 3» - Arif Saif Al Zafeen / Nadir Bin Hendi (Victory Team) - 03.51,95[5]

Resultater NGP i Arendal 2011 - Race 1:[6]

  1.   Qatar - «Spirit of Qatar 96» - Hassan bin Jabor Al-Thani / Steve Curtis (Spirit of Qatar) - 00.31.13,89 20 poeng
  2.   Dubai - «Victory 3» - Arif Saif Al Zafeen / Nadir Bin Hendi (Victory Team) + 00.07,90 15 poeng
  3.   Qatar - «Spirit of Qatar 95» - Ali Al Neama / Matteo Nicolini (Spirit of Qatar) + 00.21,46 12 poeng
  4.   Østerrike - «Kim.com 74» - Guido Cappeline / Giamaolo Montavoci (Dac Racing) + 00.34,00 9 poeng
  5.   Norge - «Welmax 90» - Kolbjørn Selmer / Jørn Tandberg (Welmax Offshore Racing) + 02.16,70 7 poeng
  6.   Norge - «Ferskfisken.no 96» - Frode Sundsdal / Bjørge Jacobsen (Welmax Offshore Racing) + 02.37,50 5 poeng
  7.   Norge - «Relekta 91» - Ugur Isik / Christian Zaborowski (Zabo Racing) avbrøt (6 runder) 4 poeng
  8.   De forente arabiske emirater - «Team Abu Dhabi 5» - Rashed Al Tayer / Majed Al Mansoori (Team Abu Dhabi) diskvalifisert 0 poeng
  9.   Italia - «Fendi racing 10» - Luca Formelli Fendi / Giovanni Carpitella (Fendi Racing) diskvalifisert 0 poeng
  10.   England - «Personage Racing 50» - Giorgio Manuzzi / Pål Virik Nilsen (Chris Personage Racing) startet ikke 0 poeng
  •   Italia - «MITI Tech Power 18» - Tomaso Polli / Nicola Giorgi (Giorgi Offshore) deltok ikke 0 poeng

Resultater NGP i Arendal 2011 – Race 2:
- Avlyst -

ReferanserRediger