Liste over HTTP-statuskoder

Wikimedia-listeartikkel

HTTP er den vanligste overføringsprotokollen på internett. Under følger en liste over ulike statuskoder brukt av protokollen.

Merk: Navnene på statuskodene under er oversatt til norsk, men de engelske navnene må benyttes i protokollen.


2##‐bekreftelserRediger

200‐serien med meldinger er ulike typer bekreftelser på at anmodningen ble fullført.

200 OKRediger

3##‐viderekoblingerRediger

300‐serien er viderekoblinger som kan gjennomføres av nettleseren uten interaksjon fra brukeren. Noen av viderekoblingene kan inneholde valg som nettleseren kan velge å ta for brukeren, eller brukeren kan foretrekke å ta selv.

301 Flyttet PermanentRediger

Ressursen er permanent flyttet til en ny plassering. Lenker til ressursen bør oppdateres.

302 FunnetRediger

Ressursen ble funnet, men ikke der den var forventet. Brukes til midlertidig videresending av URL.

303 Se annetRediger

304 Ikke EndretRediger

Forteller nettleseren at ressursene som er lagret i nettleserens buffer ikke er endret. Øker hastigheten på gjengivelsen av nettsider ved å gjenbruke tidligere nedlastede ressurser.

307 Midlertidig VideresendingRediger

Ressusren er midlertidig flyttet til en ny plassering. Lenker til ressursen trenger ikke å oppdateres. Denne viderekoblingen må ikke mellomlagres.

4##‐feilmeldingerRediger

400‐serien med feilmeldinger viser til når brukeren er skyld i feilen. Mange av disse feilmeldingene kan rettes opp, og anmodes på nytt for å fullføre anmodningen. Her følger noen av de vanligste i 400-serien:

400 Feil Ved AnmodningRediger

401 UautorisertRediger

402 Betaling påkrevdRediger

Reservert for fremtidige HTTP‐versjoner.

403 ForbudtRediger

Brukeren har ikke tilstrekkelige tillatelser til å se ressursen. Anmodingen skal ikke gjentas.

404 Ikke FunnetRediger

Ressursen ble ikke funnet på tjeneren. Dette er den vanligste feilmeldingen i HTTP og skyldes ofte feilstaving, feillenking, eller andre brukerfeil. Brukeren kan forsøke å rette feil og forsøke anmodningen på nytt.

405 Metode ikke tillattRediger

406 UakseptabeltRediger

407 Proxy-autentisering påkrevdRediger

408 Forespørselens tidsgrense utløptRediger

410 Forsvunnet/avvikletRediger

Ressursen er fjernet og tjeneren har ingen intensjoner om å fortelle hvor den har blitt av eller hvorfor den har forsvunnet. Lenker til denne ressursen bør fjernes. Feilmeldingen forventes å være permanent.

411 Lengdeangivelse påkrevdRediger

451 Utilgjengelig av juridiske årsaker (RFC 7725)Rediger

En serveroperatør har mottat et juridisk pålegg om å sensurere en ressurs eller et sett med ressurser som inkluderer den forespurte ressursen. [1] Koden 451 ble valg som en referanse til romanen Fahrenheit 451.

5##‐feilmeldingerRediger

500‐serien med feilmeldinger viser til når nettjeneren selv er klar over at den er skyld i feilen.

500 Intern TjenerfeilRediger

Dette er en generell feilmelding. Den representerer ofte en konfigurasjonsfeil eller annen feil av ukjent opphav.

501 Ikke ImplementertRediger

Nettjeneren har ikke støtte for funksjonen(e) som kreves for å fullføre anmodningen. Denne feilmeldingen representerer at tjeneren ikke forstår anmodningsmetoden som ble benyttet.

502 Feil på MellomleddRediger

Et mellomledd—som for eksempel en proxy—fikk et svar fra tjeneren det ikke kunne forstå. Feilmeldingen er også brukt når en nettressurs er blokkert av et mellomledd.

503 Utilgjengelig TjenesteRediger

Tjeneren er midlertidig overbelastet eller under vedlikehold. Feilmeldingen følges ofte av tidspunkt for når brukeren/nettleseren kan forsøke anmodningen på nytt.

504 Tidsavbrudd på mellomleddRediger

Et mellomledd—som for eksempel en proxy—ga ikke svar innen fastsatte tidsrammer.

505 Ukjent HTTP VersjonRediger

Tjeneren støtter ikke, eller kjenner ikke til, versjonen av Hypertext Transfer Protocol brukt under anmodningen.

ReferanserRediger

  1. ^ Bray, T. (februar 2016). «An HTTP Status Code to Report Legal Obstacles». Besøkt 7. mars 2015. 

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger