Liste over Den helvetiske republikks statsoverhoder

Under følger en liste over Den helvetiske republikks statsoverhoder:

Vollziehungsdirektorium | Vollziehendes Direktorium – Directoire ExécutifRediger

PresidenterRediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Ref.
  Johann Lukas Legrand
(1755–1836)
22 april 1798–31. mai 1798 [1][2]
  Urs Viktor Oberlin
(1747–1818)
1. juni 1798–1. juli 1798[a] [1][2]
  Pierre-Maurice Glayre
(1743–1819)
2. juli 1798–31. juli 1798 [1][2]
  Frédéric-César de Laharpe
(1754–1838)
1. august 1798–31. august 1798 [1][2]
  Peter Ochs
(1752–1821)
1. september 1798–30. september 1798 [1][2]
  Frédéric-César de Laharpe
(1754–1838)
1. oktober 1798–21. oktober 1798 [1][2]
  Urs Viktor Oberlin
(1747–1818)
22. oktober 1798–12. januar 1799 [1][2]
  Pierre-Maurice Glayre
(1743–1819)
13. januar 1799[b]–5. mars 1798 [1][2]
  David Ludwig Bay
(1749–1832)
6. mars 1799–26. april 1799 [1][2]
  Peter Ochs
(1752–1821)
27. april 1799–23. juni 1799 [1][2]
  Frédéric-César de Laharpe
(1754–1838)
24. juni 1799–4. september 1799 [1][2]
  François-Pierre Savary
(1750–1821)
5. september 1799–17. november 1799 [1][2]
  Johann Rudolf Dolder
(1753–1807)
18. november 1799–7. januar 1800 [1][2]

Vollziehende Gewalt – Pouvoir ExécutifRediger

MedlemmerRediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Ref.
  Johann Rudolf Dolder
(1753–1807)
7. januar 1800–11. januar 1800 [3][2]
  François-Pierre Savary
(1750–1821)
7. januar 1800–11. januar 1800 [3][2]

Vollziehungsausschuss – Commission exécutiveRediger

PresidenterRediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Ref.
  Johann Rudolf Dolder
(1753–1807)
12. mai 1800–27. mai 1800 [4][2]
  Karl Albrecht Frisching
(1734–1801)
28. mai 1800–25. juni 1800 [4][2]
  François-Pierre Savary
(1750–1821)
26. juni 1800–23. juli 1800 [4][2]
  Hans Konrad Finsler
(1765–1839)
24. juli 1800–8. august 1800 [2]

Vollziehungsrat – Conseil exécutifRediger

PresidenterRediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Ref.
  Karl Albrecht Frisching
(1734–1801)
9. august 1800–30. september 1800 [5][2]
  Johann Rudolf Dolder
(1753–1807)
1. oktober 1800–31. oktober 1800 [5][2]
  Karl Friedrich Zimmermann
(1765–1823)
1. november 1800–30. november 1800 [5][2]
  Johann Jakob Schmid
(1765–1828)
1. desember 1800–31. desember 1800 [5][2]
  Vinzenz Rüttimann
(1769–1844)
1. januar 1801–31. januar 1801 [5][2]
  François-Pierre Savary
(1750–1821)
1. februar 1801–28. februar 1801 [5][2]
  Karl Albrecht Frisching
(1734–1801)
1. mars 1801–31. mars 1801 [4][2]
  Johann Rudolf Dolder
(1753–1807)
1. april 1801–30. april 1801 [5][2]
  Karl Friedrich Zimmermann
(1765–1823)
1. mai 1801–31. mai 1801 [5][2]
  François-Pierre Savary
(1750–1821)
1. juni 1801–30. juni 1801 [5][2]
  Johann Jakob Schmid
(1765–1828)
1. juli 1801–31. juli 1801 [5][2]
  Vinzenz Rüttimann
(1769–1844)
1. august 1801–31. august 1801 [5][2]
  Paul Usteri
(1768–1831)
1. september 1801–30. september 1801 [5][2]
  Johann Rudolf Dolder
(1753–1807)
1. oktober 1801–27. oktober 1801 [5][2]

Vollziehende Gewalt – Pouvoir exécutifRediger

PresidentRediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Ref.
  Johann Rudolf Dolder
(1753–1807)
28. oktober 1801–22. november 1801 [6][2]

LandammannRediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Ref.
  Alois von Reding [c]
(1765–1818)
23. november 1801–20. april 1802 [7][2]
  Vinzenz Rüttimann
(1769–1844)
(Statthalter)
20. april 1802–5. juli 1802 [7][2]
  Johann Rudolf Dolder
(1753–1807)
5. juli 1802–8. mars 1803 [7][2]

Se ogsåRediger

FotnoterRediger

  1. ^ Embetstiden til Direktoriets presidenter var på denne tiden én måned. Oberlins embetstid skulle ha endt 30. juni 1798, men han presiderte over sesjonen 1. juli 1798. Trolig fungerte Oberlin for en fraværende Pierre-Maurice Glayre, som overtok presidentvervet 2. juli 1798.
  2. ^ Pierre-Maurice Glayres embetstid anses å ha begynt 13. januar 1798 (søndag), da Direktoriet ikke holdt sesjon. Han overtok presidentvervet 14. januar 1799.
  3. ^ Alois von Reding ble valgt som Erster Landammann og gjenvalgt som Landammann 6. mars 1802. I begge embetsperiodene benyttet han tittelen Landammann.

ReferanserRediger

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m «Switzerland: Executive Directory: 1798–1800». Archontology.org. Besøkt 5. august 2020. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae af ag ah «World Statesmen.org». Besøkt 5. august 2020. 
  3. ^ a b «Switzerland: Executive Authority: 1800». Archontology.org. Besøkt 5. august 2020. 
  4. ^ a b c d «Switzerland: Executive Commission: 1800». Archontology.org. Besøkt 5. august 2020. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m «Switzerland: Executive Council: 1800–1801». Archontology.org. Besøkt 5. august 2020. 
  6. ^ «Switzerland: Executive Authority: 1801». Archontology.org. Besøkt 5. august 2020. 
  7. ^ a b c «Switzerland: Landammanns 1801–1813». Archontology.org. Besøkt 5. august 2020.