Lisbet Bull

norsk skuespiller
Lisbet Bull
Født5. juli 1912[1]Rediger på Wikidata
Død1. februar 1974[1]Rediger på Wikidata (61 år)
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Sarpsborgprisen (1958)Rediger på Wikidata

Lisbet Bull (også kjent som Lisbet Bull Krüger;[2] født 5. juli 1912 i Oslo, død 1974) var en norsk forfatter og skuespiller.

Bull bodde mellom 1937 og 1945 i København. Da hun kom tilbake til Norge var hun en tid skuespillerinne ved Den Nasjonale Scene og ved Trøndelag Teater.[3]

Hun debuterte i 1951 med novellesamlingen Mosaikk. Bull skrev senere en rekke radiohørespill og romaner.

BibliografiRediger

  • 1961: Gleden fordi du er til
  • 1958: Men jeg kjente henne ikke (som hun fikk Sarpsborgmessens litteraturpris for)[3]
  • 1952: Mus i musehull
  • 1951: Mosaikk

HørespillRediger

  • 1970: Heter du -- Lilly?
  • 1968: Turtelduer og andre duer
  • 1965: Ansiktet på puten

ReferanserRediger

  1. ^ a b http://www.begravdeioslo.no/resultat/name/Lisbet%20Bull/year_of_death_uncertainty/1/sort_by_column/last_name/sort_order/1
  2. ^ «Teater: Falkberget starter med «Jeg kan ikke la være»». Aftenposten. 12. juni 1946. s. 4. 
  3. ^ a b «Lisbet Bull er 60». Aftenposten. 5. juli 1972. s. 4. 

KilderRediger