Leos Carax

Leos Carax
Leos Carax Cannes 2012.jpg
Født22. november 1960[1][2]Rediger på Wikidata (60 år)
Suresnes[3][4][5]Rediger på Wikidata
Ektefelle Jekaterina Golubeva (–2011)Rediger på Wikidata
Partner(e) Juliette BinocheRediger på Wikidata
Barn Nastya Golubeva CaraxRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Filmregissør, manusforfatter[6][7], skuespiller[8], kritiker, filmkritiker, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata
Utmerkelser Prix Louis-Delluc (1986)Rediger på Wikidata

Leos Carax (født Alex Christophe Dupont 22. november 1960 i Suresnes, Hauts-de-Seine) er en fransk filmregissør. Han samarbeider ofte med skuespilleren Denis Lavant.

FilmografiRediger

  • 1984 Boy Meets Girl
  • 1986 Ondt blod (Mauvais sang)
  • 1991 De elskende på Pont Neuf (Les amants du Pont-Neuf)
  • 1999 Pola X
  • 2012 Holy Motors

ReferanserRediger

  1. ^ Proleksis Encyclopedia, oppført som Leos Carax, Proleksis enciklopedija ID 14503
  2. ^ Munzinger-Archiv, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Leos Carax, Munzinger IBA 00000020863
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøksdato 16. desember 2014
  4. ^ www.loreakmendian.com
  5. ^ www.kamera.co.uk
  6. ^ www.hancinema.net
  7. ^ www.hancinema.net
  8. ^ www.standard.co.uk

Eksterne lenkerRediger