Lena Granhagen

svensk skuespiller og sanger

Karin Anna-Lena Granhagen (født 1938) er en svensk skuespiller og sanger. Hun har opptrådt i 40 filmer og TV-serier siden 1958. Hun spilte hovedrollen i filmen Made in Sweden fra 1969, som vant Sølvbjørnen-prisen på den 19. internasjonale filmfestivalen i Berlin.[4]

Lena Granhagen
Granhagen i 1959
FødtKarin Anna-Lena Granhagen
7. jan. 1938[1][2]Rediger på Wikidata (86 år)
Luleå (Sverige)[3]
BeskjeftigelseSkuespiller, sanger, plateartist Rediger på Wikidata
NasjonalitetSverige
IMDbIMDb

Filmografi (utvalg)

rediger
  • Musik ombord (1958)
  • Damen i svart (1958)
  • Mannekeng i rødt (1958)
  • Ryttare i blått (1959)
  • Himmel och pannkaka (1959)
  • Sommar och syndare (1960)
  • På en benk i en park (1960)
  • Katten och kanariefågeln (1961)
  • Vita frun (1962)
  • Kattorna (1965)
  • Stimulantia (1967)
  • Puss & kram (1967)
  • Made in Sweden (1969)
  • Barnens ö (1980)
  • Älska mej (1986)
  • Glasblåsarns barn (1998)

Referanser

rediger
  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 20438[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm0335098, besøkt 22. juli 2016[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Det tyske nasjonalbibliotekets katalog, GND-ID 1061407969, besøkt 10. juni 2020[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ «Berlinale 1969: Prize Winners». berlinale.de (engelsk). Besøkt 7. mars 2010. 

Eksterne lenker

rediger