Lars Widding

Lars Widding
Lars widding.jpeg
Født31. oktober 1924Rediger på Wikidata
UmeåRediger på Wikidata
Død3. mars 1994[1]Rediger på Wikidata (69 år)
StockholmRediger på Wikidata
Gravlagt Västra kyrkogården, UmeåRediger på Wikidata
Ektefelle Anita Jacobson-Widding (19751987)Rediger på Wikidata
Utdannet ved Stockholms universitet, Pernby's paint schoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, journalistRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser Östersunds-Postens litteraturpris (1981), honorary citizen of Umeå (1988)Rediger på Wikidata
Signatur
Lars Widdings signatur

Lars-Gustav Axelsson Widding (født 31. oktober 1924 i Umeå, død 3. mars 1994 i Stockholm) var en svensk forfatter og journalist.

BibliografiRediger

  • Inga stormar än 1950
  • Oroa icke kärleken 1952
  • Visst gör det ont 1953
  • Gyllene vingar 1954
  • Äventyret Vasa 1960
  • Ombord på Vasa 1961
  • Jesus, vem var han? 1962
  • Stolta stad 1965
  • Skuggan av en herrgårdsfröken 1966
  • På ryttmästarns tid 1968
  • Galgfågeln 1969
  • Majors avsked 1969
  • På Årstafruns tid 1969
  • 1812, 1970
  • Lockfågeln 1970
  • Svanesång 1971
  • Sångfågeln 1971
  • Rovfågeln! 1972
  • På jakt efter Pistolekors tid 1972
  • Röster från Årsta 1973
  • I nöd och lust? 1973
  • En tid för hjältar 1974
  • Spefågeln 1975
  • En tid för vreden 1975
  • De fyra ryttarnas tid 1976
  • Den siste karolinen 1977
  • Pigan och härligheten 1978
  • Svenska äventyr 1979
  • Herrskapet och evigheten 1979
  • Längesen förbi 1980
  • När häxbålen brann 1980
  • Pojken med hakkorset 1981
  • Då tystnar sången 1981
  • Två berättelser 1982
  • Lycksökarna 1982
  • Eva Brauns förlorade liv 1983
  • Guldfeberns folk 1983
  • Sorundasviten 1983
  • Min historia 1983
  • Elden och askan 1984
  • Brott och flykt 1985
  • En afrikansk affär 1985
  • Leoparderna 1986
  • Lodjuren och silverskatten 1986
  • Rödaste smultron 1991
  • Karolinersviten 1994

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Find a Grave, 9. okt. 2017, Lars Widding, 12239322

Eksterne lenkerRediger