Lars Mikael Raattamaa

Lars Mikael Raattamaa
Født9. oktober 1964Rediger på Wikidata (55 år)
RosersbergRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
SpråkSvensk
Utmerkelser Aftonbladets litteraturpris (2003), Gullprinsen (2001)Rediger på Wikidata
DebutUr krakars gäld (1989)

Lars Mikael Raattamaa (født 1964 i Rosersberg, Sverige) er en svensk forfatter med slektsbakgrunn fra Tornedalen. Raattamaa bor i Årsta, Stockholm og er utdannet som arkitekt. Debuterte som forfatter i 1989 med boken Ur krakars gäld

BibliografiRediger

  • Svensk dikt 2006
  • Politiskt våld 2003
  • Helgonlegenderna: väv 2000
  • Ingenting annat (materia) 1996
  • Glädjens krig i allt och i allt det ljusa 1993
  • Ur krakars gäld 1989

Priser og utmerkelserRediger

Årstall Mottakere
2004 Bernsprisen
2003 Aftonbladets litteraturpris
2001 Guldprinsen
Sveriges Radios Lyrikpris
2000 De Nios Vinterpris
1997 Stig Carlson-prisen

Eksterne lenkerRediger