Lars Brygmann

dansk skuespiller

Lars Brygmann (født 17. februar 1957 i København) er en dansk skuespiller. Han har hatt flere store roller i TV-serier og film.

Lars Brygmann
Født17. feb. 1957[1][2]Rediger på Wikidata (66 år)
København
Danmark[3]
Beskjeftigelse
SøskenMartin Brygmann[1]
Jens Brygmann[1]
NasjonalitetDanmark
UtmerkelserTeaterpokalen (1996)[4]
Robertprisen for årets mannlige hovedrolle (2008) (for: White Night)[5]
Robertprisen for årets mannlige birolle (2021) (for: Rettferdighetens ryttere)[6]
Bodilprisen for beste mannlige birolle (2021) (for: Rettferdighetens ryttere)[7]
IMDbIMDb

Familieforhold Rediger

Lars Brygmann er bror til Martin Brygmann og Jens Brygmann. Han har vært gift med tv-verten Katrine Salomon.

Karriere Rediger

Lars Brygmann ble ferdig utdannet som skuespiller i 1987 og har siden vært tilknyttet teatrene Får 302, Dr. Dante, Mungo Park og Østre Gasværk Teater. Hans debut på film og tv fant sted i 1995, hvor han raskt fikk sitt gjennombrudd.

Priser (utvalg) Rediger

Filmografi (utvalg) Rediger

Årstall Film Kommentar
2011 Dirch som Stig Lommer
2007 Til døden os skiller
2005 Unge Andersen
2005 Fluerne på væggen
2004 Lad de små børn...
2004 Kongekabalen
2003 Rembrandt
2003 Arven
2003 En som Hodder
2000 Benken (film) Dansk tittel: Bænken
1998 Albert
1998 Festen
1997 Frøken Smillas fornemmelse for snø Dansk tittel: Frøken Smilas fornemmelse for sne
1997 Sekten
1995 Elsker, elsker ikke

Tv-serier (utvalg) Rediger

Referanser Rediger

  1. ^ a b c danskefilm.dk, danskefilm person-ID 1043, besøkt 25. mai 2020[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 3075281, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Det tyske nasjonalbibliotekets katalog, GND-ID 1061679594, besøkt 10. juni 2020[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Litteraturpriser.dk, besøkt 25. mai 2020[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ www.imdb.com, besøkt 25. mai 2020[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ Internet Movie Database, «Danish Film Awards (Robert) / 2021 Awards», besøkt 3. mai 2021[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ Bodilprisen.dk, «Velkommen til Bodilprisen 2021», besøkt 19. april 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker Rediger