Lars Aarønæs

norsk journalist og forfatter

Lars Aarønæs (født 25. april 1958) er ansvarlig redaktør for gatemagasinet =Oslo. Han er også frilansjournalist og faglitterær forfatter.

Lars Aarønæs
Født25. apr. 1958Rediger på Wikidata (63 år)
Beskjeftigelse RedaktørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

I 24 år skrev han Språkspalta i Norsk Journalistlags fagblad Journalisten, inntil papirutgaven ble nedlagt. Han er en mye brukt språkforeleser i pressen og næringslivet. Han startet karrieren som fast frilanser i VGs lørdagsredaksjon (1983-86). Senere har han jobbet for en rekke magasiner i norsk fagpresse, som Fjell og Vidde, Kampanje og Bonytt. Han har utgitt en rekke håndbøker om journalistspråket.

Aarønæs fikk utmerkelsen Årets frilanser fra Frilansjournalistene/NJ i 2005.[1]

BibliografiRediger

  • Frilanspermen 1988 (1988)
  • Truer Rikets sikkerhet (1989)
  • Samferdselsboka (1990)
  • Levande alternativ (1991)
  • Markedsføring i praksis (1994)
  • Bedriften på Internett (1994)
  • Pressespråket (1998)
  • At man vil noe (1999)
  • Skriv enda bedre (1999)
  • Frilanshåndboka (2000)
  • Brennmanet! (2004)
  • Tekst & Foto (2007)
  • Norsk funkis (2007)
  • Hjelp barnet ditt. Foreldreveilederen (2009)
  • Klar, men aldri ferdig (2010)
  • Puss opp (2012)
  • Planlegg bildet ditt (2012)
  • Skriv klart med NTB (2012)
  • Skriv godt (2013)

ReferanserRediger

  1. ^ Tre ble årets frilansere fra Journalisten.no

Eksterne lenkerRediger