Åpne hovedmenyen

Lü Yue

kinesisk filmfotograf og regissør
Lü Yue
Født1. desember 1957[1] (61 år)
Tianjin
Utdannet ved Beijing filmakademi
Beskjeftigelse Filmregissør, filmfotograf[2]
Nasjonalitet Kina

Lü Yue (forenklet kinesisk: 吕乐; tradisjonell kinesisk: 呂樂, pinyin: Lǔ Yuè; født 1957 i Tianjin i Folkerepublikken Kina) er en kinesisk filmfotograf og filmregissør. Han har ry for å være en av sitt lands ledende filmfotografer, og har samarbeidet med regissører som for eksempel Zhang Yimou, Tian Zhuangzhuang og Huang Shuqin.

FilmografiRediger

KameraRediger

  • 1984: Lie chang zha sha
  • 1987: Tian pu sa
  • 1994: Hua hun
  • 1994: Huozhe
  • 1995: Yao a yao yao dao waipo qiao
  • 1997: You hua hao hao shuo
  • 1998: Tian yu
  • 1999: Meili xin shijie
  • 2000: Piao liang ma ma
  • 2000: Den svarte Buddha vender tilbake
  • 2002: Den andre enden av broen
  • 2003: The Legend of the Evil Lake (Cheonnyeon ho)
  • 2008: Red Cliff (Chìbì)

RegiRediger

  • 1987: Nujiang
  • 1998: Zhao Xiansheng (赵先生)
  • 2003: Mei ren cao (美人草)
  • 2006: Xiaoshuo (小说)
  • 2006: Shi san ke pao tong (十三棵泡桐)

ReferanserRediger

  1. ^ 9. okt. 2017, Yue Lü, 84227
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, 25. jun. 2015

Eksterne lenkerRediger