Kristian Valen

norsk komiker og musiker
Kristian Valen
Kristian Valen-ITgalla2.JPG
Født13. oktober 1974Rediger på Wikidata (45 år)
StavangerRediger på Wikidata
Far Inge ValenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker, skuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Nettstedhttp://www.kristianvalen.no/
IMDbIMDb

Kristian Valen (født 13. oktober 1974 i Stavanger) er en norsk komiker og artist kjent fra flere TV-serier og sceneoppsetninger.

Han er sønn av den tidligere fotballspilleren Inge Valen (Viking). Han ga seg imidlertid med fotballen i 16-årsalderen. Kristian Valen var også med i Rogaland Teaters barneteater. Han sluttet i videregående skole da han var 17 år gammel og begynte som programleder i Duen radio, deretter Siddis radio og senere i 1990-årene Jærradioen. Det var som programleder på radio flere personligheter kom frem, blant annet Sibbe fra Sandnes. Flere av sketsjene på radio ble utgitt på CD, og Valen ga ut totalt fire album under navnet Sibbe fra Sandnes i 1990-årene.

Valen satte deretter opp sceneforestillingene Fartøy Valen, 3 på tiltak og Et musikalsk kaos. Takk for frammøtet. I 2003 debuterte han med en TV-serie Valen TVTVNorge. Deretter laget han seriene Valen & de og Valens frokost-TV på samme kanal. Våren 2012 startet en TV-serie på NRK, Valens Rikskringkasting. For serien ble han kåret til årets morsomste under Komiprisen 2012. Høsten 2014 ble serien Kanal Valen vist på TVNorge.

I 2017 deltok Valen i den norske Melodi Grand Prix-finalen med låten You & I. Han gikk ikke videre til gullfinalen.[1]

DiskografiRediger

  • Sibbe fra Sandnes (Sibbe,1996)
  • Laila (Sibbe,1996)
  • Countri (Sibbe,1997)
  • En herlig suppe (Sibbe,1999)
  • Listen When Alone (2004)
  • Best of Sibbe fra Sandnes (Sibbe, 2009)
  • Blessed by a woman (2011)
  • Where is Jesus (2014)
  • You & I (2018)
  • Endless Road (2019)
  • Jolene - Cover (2019)

Filmografi / TV-programmerRediger

ShowRediger

  • Tre på tiltak (2001)
  • Fartøy Valen (2005)
  • Et Musikalsk Kaos (2008)
  • Raskere enn sitt eget beste (2010)
  • Alle Skal Få (Det beste fra 10 år og noe nytt, dessverre!) (2012)
  • ÅSTED VALEN (2018)

ReferanserRediger

  1. ^ «JOWST vant MGP - vil endre sceneshowet til Eurovision». VG (norsk). Besøkt 13. mars 2017. 

Eksterne lenkerRediger