Åpne hovedmenyen

Kristín Marja Baldursdóttir

islandsk forfatter
Kristín Marja Baldursdóttir
Født21. januar 1949 (70 år)
Hafnarfjörður
Utdannet ved Háskóli Íslands
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Island

Kristin Marja Baldursdóttir (født 21. januar 1949 i Hafnarfjörður) er en islandsk forfatter.

Baldursdóttir ble utdannet lærer i 1970 og senere bachelor i tysk og islandsk fra Islands Universitet i 1991. Hun studerte også i Danmark og Tyskland. Fra 1975 til 1988 arbeidet hun som lærer i grunnskolen, og frem til 1995 som journalist i islandske Morgunblaðið.

Hun debuterte som forfatter med romanen Mávahlátur (Måkelatter) i 1995. Boken har også kommet på norsk, og er både filmatisert og dramatisert. I 2006 ble hennes roman Karítas án titils (Karitas uten titel) nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Baldursdóttirs er oversatt til dansk, tysk, fransk, engelsk, nederlandsk, svensk og norsk.

BibliografiRediger

  • Mávahlátur (1995)
  • Hús úr húsi (1997)
  • Kular af degi (1999)
  • Mynd af konu (2000)
  • Kvöldljósin eru kveikt (2001)
  • Karítas án titils (2004)
  • Óreida á striga) (2007)
  • Karlsvagninn (2009)
  • Kantata (2012)

Utgivelser på norskRediger

  • Måkelatter (2006) – pocket-versjon i 2010 med tittelen Jeg er Freya
  • Karitas (2012)
  • Karitas: Kaos på lerret (2013)

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)