Kretsreformen i Sachsen-Anhalt i 2007

Kretsreformen i Sachsen-Anhalt i 2007 (tysk: Kreisreform Sachsen-Anhalt 2007 og Kreisgebietsreform 2007) var en forvaltningsreform i den tyske delstaten Sachsen-Anhalt som ble vedtatt av Landdagen i Sachsen-Anhalt den 6. oktober 2005. Reformen trådte i kraft den 1. juli 2007, og innebar at antall landkreise ble redusert fra 21 til 11 gjennom sammenslåinger. To av de gamle kretsene, Altmarkkreis Salzwedel og Landkreis Stendal, ble bevart. Det ble også de kretsfrie byene Halle og Magdeburg.

Landkretsene etter reformen i 2007. De gamle kretsene er markert med svart.

En av de viktigste begrunnelsene for reformen, var nedgang i befolkningen. En annen begrunnelse har vært innsparing av penger.

Lignende reformer har også funnet sted i andre tyske delstater etter Tysklands gjenforening i 1990. En lignende kretsreform fant sted i Sachsen i 1996, og deretter enda en gang i 2008. I Mecklenburg-Vorpommern er det forventet at en lignende kretsreform vil finne sted den 4. september 2011.

Krets Tidligere kretser Kretsby Kommuner Merknader
1. Landkreis Bördes våpenskjold Landkreis Börde Bördekreis Haldensleben
Ohrekreis
2. Landkreis Jerichower Land Landkreis Jerichower Land Burg Den tidligere Landkreis Jerichower Land ble slått sammen med den nordlige delen av Landkreis Anhalt-Zerbst
Landkreis Anhalt-Zerbst