Åpne hovedmenyen
Kolbjørn Brekstad
Født31. oktober 1932[1]
Død27. juli 2019[1] (86 år)
Beskjeftigelse Lærer, forfatter
Nasjonalitet Norge

Kolbjørn Brekstad (født 31. oktober 1932Brekstad i Sør-Trøndelag, død 27. juli 2019 i Eda i Värmland, Sverige)[2] var en norsk lærer og forfatter.[3]

Han var utdannet lærer og arbeidet 30 år som lærer, rektor og skolesjef i Leksvik og Vikna før han debuterte offisielt som forfatter i 1985 med romanen Stank av mennesker. For denne romanen ble han nominert til Nordisk råds litteraturpris. I yngre år skrev Brekstad Knut Gribb-fortellinger under psevdonymet Allen (Allan) Bergen. Han fikk Vikna kommunes kulturpris i 1987. De siste årene av livet var han bosatt i Sverige.

BibliografiRediger

  • 1985 Stank av mennesker, roman (Aventura forlag, Oslo)
  • 1986 Larm, roman (Metope forlag, Oslo)
  • 1989 Kong Henrik den Eneste, roman (Cappelen, Oslo)
  • 1990 Acryl, roman (Cappelen, Oslo)
  • 1995 En navlestreng av stål, roman (Solum forlag, Oslo)
  • 1997 Det gode menneske i oppgang B, roman (Solum forlag, Oslo)
  • 1998 Den veien vinden blåser, roman (Stenersens forlag, Oslo)
  • 1999 Det syngande sverdet, ungdomsroman (Samlaget, Oslo)
  • 2000 Vargvinter, ungdomsroman (Samlaget, Oslo)
  • 2001 Den lange striden, ungdomsroman (Samlaget, Oslo)
  • 2002 Gudane kjem, ungdomsroman (Samlaget, Oslo)
  • 2007 Fimbulvinter, ungdomsroman. Etnan forlag
  • 2007 Kaptein Dreyer, dokumentar om Nikolai Peter Dreyer. Etnan forlag
  • 2008 Bygda, roman (Kolør, Hamar)
  • 2009 Heroisme og svik, roman (Transit, Oslo)
  • 2010 Folkefrelseren, roman (Transit, Oslo)
  • 2011 Ragnarok, roman (Transit, Oslo)
  • 2012 Neandertalermysteriet, ungdomsroman (Transit, Oslo)
  • 2015 Slaveevangeliet, roman (Solum, Oslo)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Adresseavisen, 3. aug. 2019
  2. ^ Dødsannonse i Adresseavisen, 3.8.2019
  3. ^ Litteraturnettet