Kjersti Wøien Håland

norsk forfatter
Kjersti Wøien Håland
Kjersti Wøien Håland (cropped).jpg
Født13. november 1988[1] (31 år)
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge

Kjersti Wøien Håland (født 13. november 1988) er en norsk forfatter fra Høyanger.[2][3]

Håland har studert ved Westerdals Høyskole i Oslo[3] og Manuslinjen ved Den Norske Filmskolen. Hun har vært teatersjef ved studentteateret Teater Neuf.[4] Hun debuterte som forfatter med diktsamlinga Kjersti er ein fiktiv person, helsing KjerstiFlamme Forlag i 2013.[2]

Siden har hun gitt ut tre diktsamlinger, en roman og to boksingler på Flamme Forlag.

Hun ble nominert til Ungdommens kritikerpris 2014-2015 for romanen Dommedøgn.[5]

Hun var serieskaper på ungdomsserien Lovleg på NRK P3 2018-2019.

BibliografiRediger

  • Kjersti er ein fiktiv person, helsing Kjersti, lyrikk, Flamme (2013)
  • Dommedøgn, roman, Flamme (2014)
  • Panikk!, lyrikk, Flamme (2015)
  • Kom og hent meg, Flamme (2017)
  • Rasfare, Flamme (2018)
  • Vi må spele meir saman (2019)
  • Ikkje vekk dei vaksne (2019)

ReferanserRediger

  1. ^ http://www.forfatterkatalogen.no/forfattere/kjersti-woien-haland/
  2. ^ a b May Britt Eide (22. januar 2013). «Kjersti (24) er klar med debutboka si». Ytre Sogn. Besøkt 22. mars 2013. 
  3. ^ a b Adelheidur Audardottir Oldeide (1. februar 2013). «Twitter-inspirasjon vert bokdebut». NRK Sogn og Fjordane. Besøkt 18. mars 2013. 
  4. ^ Anne-Mai W. Teigmo (25. juni 2012). «Ville det og gjorde det». Høyskolen i Oslo og Akershus. Arkivert fra originalen 16. mars 2013. Besøkt 22. mars 2013. 
  5. ^ Ungdommens Kritikerpris, 2014

KilderRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)